1777
Wifi in huis versterken
Gepubliceerd: 11-04-2018

We internetten wat af met zijn allen, onderweg, op het werk en natuurlijk thuis. Je kan je haast niet meer voorstellen dat je een paar jaar geleden alleen maar internet had op je vaste computer verbonden met een kabel. De draadloze revolutie heeft zijn slag geslagen en door de komst van WiFi kunnen we nu overal waar we maar willen dag en nacht online doorbrengen.

 

Wat is Wifi?
Wifi is een andere naam voor W-LAN wat Wireless Locall Area Network betekend. Een draadloos netwerk wat het mogelijk maakt om op korte afstand data te versturen. Via een toegangspunt, een klein apparaatje wat ook wel een acces point genoemd wordt wordt via antennes het Wifi signaal door middel van radiogolven naar jouw mobiele telefoon of laptop verstuurd. Het toegangspunt zit aangesloten aan de kabel waarmee jouw provider het internet in huis brengt.

inspiratiebrochures1.png

Nog niet zo lang geleden maakten alleen mobiele telefoons, tablets en laptops gebruik van Wifi. Tegenwoordig zien we dat veel meer apparaten met Wifi verbonden kunnen worden zoals camera's, printers maar ook raamdecoratie of wasmachine's. We kunnen deze apparaten dan gemakkelijk via onze mobiele telefoon bedienen zoals bijvoorbeeld het instellen van de thermostaat op afstand of het aanzetten van het koffieapparaat als je net wakker wordt.

Al deze nieuwe ontwikkelingen maken dat we met zijn allen ook steeds veeleisender worden. We willen steeds meer en steeds sneller. Zeker als meer apparaten tergelijkertijd gebruik maken van de Wifi verbinding is een snelle Wifi verbinding geen overbodige luxe.

Hoe versterk je het Wifi signaal in huis?
Heb je nog een acces point van een paar jaar geleden dan heb je grote kans dat deze niet de snelheid kan bieden dan de nieuwste acces points kunnen. Het is nogal een verschil of je 11 megabit per seconde verstuurd of 1,3 gigabit. Soms kan de aanschaf van een nieuw access point al een wereld van verschil uitmaken.

Daarnaast is de plek waar je je access point neerzet ook niet geheel onbelangrijk. Plaats deze ergens waar het signaal niet eerst nog door een dikke muur of door metaal heen moet want dit kan het signaal flink vertragen.

Een laatste tip om je Wifi signaal te versterken is dat je gebruik maakt van de 5 Ghz-frequentie. Veel gebruikers zitten nog op de 2,4 Ghz-frequentie waardoor het soms erg druk kan zijn op de 'lijn' en andere apparaten op deze frequentie kunnen het signaal ook verstoren. Bij een 5 Ghz-frequentie heb je hier geen last van en zul je dus ook een snellere internet verbinding ervaren.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide