1393
Wat kan een domoticasysteem betekenen voor jouw huis?

Een domoticasysteem is een woord wat je laatst wellicht vaker tegenkomt. Een ingewikkeld woord dat staat voor huis (domus) en informatica (tica) en dit betekent dat je technologie en diensten in je huis met elkaar verbindt. Zo kan je je huis inrichten met slimme lampen, speakers, media en een tal van andere elektronische apparaten. Via een domoticasysteem kan je allerlei functies laten besturen in het huis. Van ventileren tot verwarmen en verlichten. Een stukje extra comfort waarmee je de moderne gemakken van nu in huis haalt. Welke technieken kan ook jij in je huis installeren? Lees het hieronder in dit artikel.

 

Voorbeelden van domotica

Domotica omvat alle elektronische apparaten die functies in je woning kunnen beheren. Hierdoor zijn er natuurlijk vele mogelijkheden en voorbeelden te bedenken. Een aantal voorbeelden op een rij:

hendersmagazinebanner.png

  • Het aan/uit schakelen van de stopcontacten
  • Het regelen van de temperatuur
  • Het regelen van de ventilatie
  • Het ophalen of laten zakken van de zonneschermen
  • Toegangscontrole
  • Beheer van multimedia systeem
  • Het aan/uit schakelen of dimmen van verlichting

Zo zie je dat er vele voorbeelden mogelijk zijn en dat ook jij jouw huis kunt moderniseren. Door klein te beginnen maak je een goede start met het ombouwen van jouw woning tot een technologisch innovatie. Van hieruit kun je bouwen en zo beetje bij beetje het domoticasysteem uitbreiden. Het voordeel van de slimme technologie van tegenwoordig is dat alle bovengenoemde apparaten met elkaar kunnen communiceren en zo samenwerken.

Start met slimme verlichting

Een goede start is het halve werk. Daarom is het verstandig om klein en degelijk te beginnen, door bijvoorbeeld Philips Hue kopen. De slimme verlichting van Philips Hue maakt het dimmen van jouw verlichting mogelijk en dit kan je allemaal besturen met je stem, via je telefoon of via de Hue Bridge. Via slimme verlichting kan je vele verschillende lichtscenes instellen, timers inrichten en kiezen uit miljoenen verschillende kleuren in lichteffecten. Deze kunnen zelfs verbonden worden met je multimedia systeem en zo meebewegen met de scenes die zich afspelen in de film of op de ritme van de muziek. Zo til je het entertainment gehalte naar een hoger level, en dat allemaal binnen de muren van je eigen huis.

Breid langzaam uit

Als een start is gemaakt kan je gaan uitbreiden en dit langzaam opbouwen. Hierdoor bouw je steeds een controlefunctie in om te kijken of de apparaten van verschillende merken goed met elkaar kunnen overweg kunnen en wat voor jou echt toegevoegde waarde heeft. 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners