2600
Lichamelijke klachten? Zó maakt domotica je huis toegankelijk!
Gepubliceerd: 23-08-2018 Laatste update: 07-05-2022

Domotica? Wat is dat, vraag je je wellicht af? In de afgelopen jaren is deze term steeds bekender geworden in Nederland. De term betekent letterlijk: ‘technologie van het huis’. Met de introductie van de slimme koelkast, de slimme thermostaat en andere slimme apparaten is het steeds makkelijker geworden om apparaten op afstand te besturen en om het huis veilig en toegankelijk te maken. Vooral voor mensen met lichamelijke klachten is demotica vaak een goede oplossing om langer thuis te wonen. In deze blog leest u meer over de technologie van domotica en hoe u dit ook in uw woning kunt integreren! 

Domotica

De integratie van domotica in huis betekent eigenlijk dat er bepaalde hulpmiddelen in huis worden geïnstalleerd die het leven in huis wat makkelijker maken. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan automatische zonneschermen die u met uw smartphone kunt bedienen. Of bepaalde lichten in het huis die u met telefoon aan- en uit kunt zetten. Met de komst van domotica zijn handelingen in huis eigenlijk veel makkelijker geworden.Steeds meer zorgorganisaties hebben daarom besloten om ook domotica in te zetten. Zo kunnen steeds meer ouders blijven wonen op de plek waar zij zich het meest vertrouwd voelen. 

Keuken

Welke domotica-oplossingen zijn er voor de keuken? Er worden tegenwoordig veel nieuwe technologieen ontwikkeld die het gebruik van de keuken veel makkelijker kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan een slimme koelkast die precies bijhoud hoeveel melk er nog is, en automatisch melk bestelt bij de supermarkt als deze op is. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook een oven via een app op de smartphone aan zetten, waardoor deze alvast voorverwarmt. Dit is allemaal te regelen via verschillende apps op de smartphone. 

Veiligheid

Daarnaast is domotica dé ideale oplossing om het huis veiliger te maken door middel van camera’s en slimme sloten. Zo is er een mogelijkheid om een bel en camera bij de voordeur te plaatsen. Op het moment dat iemand aanbelt wordt dit signaal naar de smartphone gestuurd, waardoor je dus op de bank kunt blijven zitten en op deze manier kunt zien wie er voor de deur staat. Ook kun je het inbraakalarm automatisch doorschakelen naar de politie. In het geval van een inbraak krijgt de politie automatisch een melding. Zo biedt domotica een veilige oplossing voor uw huis.

Langer Thuis Wonen

Naast domotica zijn er tegenwoordig ook veel andere hulpmiddelen die u kunnen helpen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Merkt u dat u last krijgt van uw gewrichten en dat u moeite heeft om de trap op te lopen? Denk dan bijvoorbeeld aan traplift. Of merkt u dat u last heeft van uw spieren tijdens het douchen? Dan kunt u bijvoorbeeld een douchestoel aanschaffen. Op de website van het informatieplatform Langer Thuis in Huis ziet u precies wat u in uw situatie nodig heeft.  Vul de interactieve checklist in en krijg gratis een persoonlijk hulpplan in uw mailbox!

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide