1305
Hoe kan domotica je huis verbeteren?
Gepubliceerd: 08-10-2021

Ben jij benieuwd hoe domotica je huis kan verbeteren? Je ziet steeds meer technologie op straat. Denk bijvoorbeeld aan moderne smartphones en tablets, maar ook technologieën die ervoor zorgen dat jouw dagelijks leven aangenamer wordt

Zoals bijvoorbeeld een slimme thermostaat. Slimme huizen worden steeds populairder, aangezien domotica ook aan populariteit wint. Met je smartphone kun je je thermostaat afstellen, de beveiligingscamera bekijken, de rolluiken laten zakken en nog veel meer toepassingen uitvoeren. In dit artikel vertellen wij je hoe domotica je huis kan verbeteren. Lees snel verder voor meer informatie.

Betere bescherming van jezelf en je gezin

Door domotica kun je jezelf en je gezin beter beschermen en het leven in huis een stuk aangenamer maken. Zo zijn er diverse slimme detectoren die het gas onmiddellijk kunnen afsluiten wanneer er sprake is van een lek of het water bij een lekkage kunnen afsluiten. Ook zijn er automatische zonweringsystemen die ervoor kunnen zorgen dat de slaapkamers niet snel oververhit raken. Een slimme rookmelder kopen kan ervoor zorgen dat koolmonoxide en gas in de woning snel worden opgemerkt, waardoor je meteen actie kunt ondernemen of het gas wordt afgesloten door het systeem zelf. Er zijn vele manieren van domotica waarmee je jezelf en je gezin optimaal kunt beschermen. Kijk gerust eens rond op internet welke toepassingen er nog meer zijn.

inspiratiebrochures1.png

Een beter beveiligde woning

Met domotica kun je tevens zorgen voor meer veiligheid in en rondom je huis in de vorm van inbraakbeveiliging. Zo zijn er speciale bewakingscamera’s verkrijgbaar waarmee je via de smartphone kunt volgen wat zich in je huis afspeelt. En als je niet zoveel thuis bent, omdat je veel werkt of door een andere reden, dan kan een inbraak voorkomen worden door bijvoorbeeld speciale bewegingssensoren te laten installeren. Dit kan een inbreker erg afschrikken. Echter zijn inbrekers de domste niet en zullen zij ook weten welke domotica systemen er precies zijn en hierop hun inbraak- en vluchttechnieken aanpassen. Daarom is het aan te raden om voor een alarmsysteem te kiezen dat verbonden is met de meldkamer van de politie. Zorg ook voor een veilig en uniek wachtwoord bij het instellen van de alarmsystemen in je woning.

Wil jij ook jouw huis verbeteren en beschermen door middel van domotica? Bekijk dan eens wat jouw woning precies nodig heeft en ga op zoek naar de juiste slimme producten om je huis te verbeteren.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide