1500
Een smarthome bedien je met een smartphone
Gepubliceerd: 17-12-2019

Steeds meer mensen investeren in smarthome producten. De smarthome producten zorgen ervoor dat je woning van alle gemakken voorzien is. Het prettige in het investeren in dit soort slimme producten is dat het in etappes kan. Je hoeft niet in één keer je hele smarthome in te richten. Je begint bijvoorbeeld met de lampen. Slimme verlichting kunnen inschakelen op bepaalde tijden maar ook eenvoudig met je smartphone bediend worden als je languit op de bank ligt.

 

Een slimme thermostaat zorgt ervoor dat het lekker warm is als je thuis komt

Ook een slimme thermosstaat is zo’n smarthome product dat vaak wordt aangeschaft. Is je huidige thermostaat verouderd of kapot dan is een slimme thermostaat zeker een aanrader nu je toch al een nieuwe moet kopen. Met een slimme thermosstaat kun je de ruimtes in je woning afzonderlijk verwarmen. Zo kun je bijvoorbeeld een bewegingsmelder koppelen aan je slimme thermostaat, die daarna kan detecteren in welke ruimtes zich mensen bevinden. Alleen in deze ruimtes gaat dan de verwarming aan. Het is ook mogelijk om van een afstand je thermostaat alvast in te schakelen. Zo kun je bijvoorbeeld op weg naar huis alvast je woning laten opwarmen. Zet via de smartphone de thermostaat alvast een paar graadjes hoger. Uiteraard dien je wel internet op je smartphone te hebben om dit te kunnen bewerkstelligen. Het maakt daarbij niet uit of je een gewoon abonnement of een prepaid abonnement hebt.

Beveiligingscamera’s koppelen aan smartphone

De volgende stap bij het maken van een smarthome zou bijvoorbeeld een smarthome beveiligingssysteem kunnen zijn. Plaats een IP camera en eventueel een aantal bewegingsmelders. Deze kun je uiteraard via een abonnement laten koppelen aan een beveiligingsbedrijf. Mocht er iets aan de  hand lijken, dan gaat dit bedrijf voor je kijken. Maar wil je geen abonnement dan kun je de IP camera ook koppelen aan je smartphone, hier heb je geen abonnement voor nodig, een prepaid internet van Simyo is al meer dan genoeg. Als er door de camera of door de bewegingsmelders iets gedetecteerd wordt krijg je een pushbericht op je smartphone. Je kunt dan meekijken via de camera wat er aan de hand is en daar eventueel actie op ondernemen.

Internet of Things

Door steeds een nieuw smarthome product aan je collectie toe te voegen, verander je jouw woning langzaam in een smarthome. Er zijn inmiddels enorm veel apparaten voor je woning die je kunt vervangen voor internet of things apparaten. Al deze smarthome apparaten kun je koppelen aan je smartphone, die als het ware een soort afstandsbediening wordt van je gehele woning. Je kunt er dan bijvoorbeeld een kopje koffie mee zetten, de wasmachine inschakelen, de stofzuiger activeren, de gordijnen open en dicht doen en natuurlijk muziek luisteren. Dit zijn echter pas enkele voorbeelden, inmiddels is alles wat je kunt bedenken in een woning te automatiseren en te activeren via je smartphone.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide