1954
IKEA woonkamer van de toekomst
Gepubliceerd: 03-04-2017 Laatste update: 08-05-2022

IKEA presenteert deze week haar kijk op de woonkamer van de toekomst. Tijdens de Milanese designweek Salone del Mobile opent zij hiertoe een speciaal IKEA Festival ‘Let's Make Room for Life’. In Milaan maakt IKEA ook het laatste nieuws bekend over de samenwerkingen met HAY en Tom Dixon, Design Indaba, kunstenaar Kevin Lyons en het artistieke duo Pinar&Viola. Tevens kondigt het woonwarenhuis op dinsdag 4 april een nieuwe samenwerking aan met een bekende Amerikaanse fashiondesigner. Het IKEA Festival ‘Let’s Make Room for Life’ is nog tot en met 9 april te bezoeken aan de Via Ventura 14 in Milaan.

“Ons leven thuis is drastisch aan het veranderen. Steeds meer mensen wonen in steeds kleinere huizen in stedelijke gebieden. We vertrouwen steeds meer op technologie en onze leefruimtes moeten multifunctioneel zijn. Daarom fantaseert IKEA graag over de rol van de meest flexibele ruimte in huis: de woonkamer”, vertelt Design Manager Marcus Engman. “IKEA is nieuwsgierig naar het dagelijks leven thuis. Welke dromen, wensen en behoeftes hebben mensen voor hun woonkamer en hoe kunnen we deze ruimte helemaal klaar voor de toekomst maken? In Milaan laten we zien hoe we deze uitdaging aangaan. We presenteren onze ideeën in een levendige sfeer en creëren ons eigen festival.”

IKEA Festival
Voor deze gelegenheid tovert IKEA een oud Italiaans pakhuis om tot een bruisende woonkamer van de toekomst. Hier kunnen bezoekers kennismaken met de nieuwste collectie zoals YPPERLIG, DELAKTIG, STOCKHOLM, BJÖRKSNÄS, ART EVENT 2017 en STUNSIG. Vanaf de nieuwe banken VIMLE, Red Dot Award winnaar HAVSTEN en VALLENTUNA wordt het laatste nieuws bekendgemaakt. De woonkamer van de toekomst is tot stand gekomen in samenwerking met de Britse designer Faye Toogood, de Zweedse creatieve bloggers Anna & Pella en tijdschrift Openhouse uit Barcelona. Verder zijn er live workshops, kunstexposities en geeft IKEA een exclusief kijkje achter de schermen bij productontwikkeling, waar designstudenten van ECAL School of Design in Zwitserland gaan schilderen met robots. Natuurlijk is de IKEA Food Market ook aanwezig om een Italiaanse variant op de Zweedse gehaktballen te serveren.

inspiratiebrochures1.png

Bioscoop
In het Teatro Manzoni, de locatie van Tom Dixon in Milaan, gebruikt IKEA de oude bioscoopzaal voor een serie exclusieve korte films en gesprekken over de toekomst. Hier wordt ook de documentaire ‘The Journey of an Idea’ vertoond over de totstandkoming van de DELAKTIG collectie en draaien uitgaansfilms zoals Saturday Night Fever. Bezoekers kunnen de DELAKTIG collectie bekijken en meer ontdekken over de samenwerking tussen IKEA en Tom Dixon. Zo is DELAKTIG onder meer ontwikkeld met behulp van studenten van drie universiteiten in Tokio, Londen en New York. In het Teatro Manzoni is tevens een IKEA PS 2017 pop-up winkel.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide