2073
Boeddha schilderij
Gepubliceerd: 22-02-2017 Laatste update: 02-06-2023

Geven is belangrijker dan nemen. Het is een cliché maar het is ontzettend belangrijk in het boeddhisme. Het boeddhisme is een hele mooie levensstijl. Boeddha was een spirituele leider in India. Harmonie en spiritualiteit zijn belangrijke kernwoorden van het boeddhisme.

De boeddha staat voor rust en geluk. Je kunt tegenwoordig overal boeddha beeldjes kopen maar een boeddha schilderij is net even wat indrukwekkender vind ik. Met een boeddha schilderij creëer je rust en geluk in elke ruimte.

Boeddha schilderijen in je interieur
Hoe fijn is het om thuis te komen na een drukke werkdag en gelijk ontspannen te zijn. Dat is toch wat iedereen wil? Door een boeddha schilderij op te hangen in je interieur creëer je dit stukje rust. Een boeddha schilderij past in vrijwel elk interieur. De schilderijen zijn vaak in rustige kleuren geschilderd zoals aardetinten en pasteltinten. Soms zit er kleur doorheen maar dit is dan maar één kleur en heel weinig. Schilderijen hangen vaak in de woonkamer of in de keuken, maar het is ook heel mooi om een boeddha schilderij op te hangen in de badkamer of in een studie/werkkamer.

Badkamer
Een boeddha schilderij past perfect in een badkamer waar lichte tinten centraal staan. Een boeddha schilderij in een badkamer met ligbad is het ideale plaatje. De badkamer is voor vele een momentje van rust. Even heerlijk douche of lekker languit in een heet bad liggen. Creëer daarom rust in deze ruimte.

Werkplek/studieruimte
Dit is een ruimte waar je je moet kunnen concentreren en waar je lekker op je gemak kan werken of studeren. Je richt z’n werkplek dan rustgevend in. Als het op een schilderij aankomt dan zou ik in elk geval geen druk, kleurrijk schilderij ophangen maar een rustgevende boeddha. Zo creëer je niet alleen rust in de ruimte maar ook in je hoofd en dat zorgt ervoor dat je lekker geconcentreerd kunt doorwerken.

Boeddha schilderijen gecombineerd met accessoires
Een boeddha schilderij in je interieur zorgt al voor een stukje rust maar er zijn hele leuke accessoires die je hierbij kunt toevoegen en die ook nog eens rust uitstralen. Dat is dus een win-winsituatie. Je kunt het combineren met een waterval. Nu denk je waarschijnlijk een waterval? Ja, je kunt bij de Intratuin van die leuke mini watervalletjes kopen. Dit werkt ook ontzettend rustgevend. Denk er ook eens over na om planten toe te voegen in je interieur. Dit gaat mooi gepaard met een rustgevend boeddha schilderij. Ook is het heel mooi om boeddha schilderijen te combineren met hout in je interieur. Bijvoorbeeld als je een mooie houten vloer hebt of houten meubels dan komt een boeddha schilderij echt naar voren in je interieur.

In een wereld vol drukte is het heel fijn om een plekje te hebben waar je even tot rust komt! Als je z’n plekje hebt gun jezelf dan ook de rust!

inspiratiebrochures1.png

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide