5241
Bijzondere wanddecoratie
Gepubliceerd: 12-11-2015 Laatste update: 05-05-2021

De aankleding van je interieur bepaalt voor een groot deel de sfeer die je woning uitstraalt. En die sfeer moet vanzelfsprekend aansluiten bij je eigen karakter en persoonlijke stijl, en als het even kan ook die van je partner. Al naar gelang je smaak en de mogelijkheden in huis, kun je op het gebied van muurdecoratie en wandversiering heel veel kanten op. Dit varieert van gezellige sfeerverlichting en zelfgemaakte foto’s op groot formaat tot wandtapijten en vakantiesouvenirs. Als je van de inrichting van je huis iets bijzonders en exclusiefs wilt maken, mogen ook decoratie-ideeën als wandplaten, kunst en canvas niet worden vergeten.

Schilderijen - traditionele en veelzijdige manier van muurversiering
Een van de bekendere manieren om de wanden van je hal, gang of woonkamer op te fleuren is door schilderijen of andere vormen van kunst aan de muur te hangen. Je hoeft natuurlijk niet meteen originele kunstwerken aan te kopen, al haal je daarmee wel iets unieks in huis. Afgezien van het feit of je betaalbare kunst kunt vinden die je aanspreekt, moet het echter ook passen bij de ambiance die je wilt creëren. Je maakt dan ook meer kans door een keuze te maken uit het grote aanbod replica’s van bestaande stukken. Op Posters.nl vind je een uitgebreid assortiment voor alle denkbare stijlen en smaken en in diverse afmetingen. De mogelijkheden lopen uiteen van reproducties van iconische moderne werken tot kunstdrukken van klassieke middeleeuwse schilderijen. 

Creëer je eigen stijl met wandplaten
Hoewel er altijd wel kopieën van schilderijen te vinden zijn die je aanspreken, is kunst in de huiskamer niet voor iedereen weggelegd. Als het ophangen van kunstreplica’s niet direct bij jou past of historische kunstdrukken niet tegemoetkomen aan de sfeer die je zoekt, zijn wandplaten wellicht een goed alternatief. Over het algemeen wordt voor de afbeeldingen van deze wandversiering gebruikgemaakt van voorstellingen en figuren uit animatieseries en tekenfilms. Je kunt daarbij denken aan twintigste-eeuwse Disney-personages, maar ook aan illustraties uit eigentijdse animatiefilms. Door het veelal grappige karakter van de afbeeldingen en voorstellingen zijn dit soort houten wandplaten ideaal voor in de kinderkamer. Daarnaast zijn er ook ontwerpen die volwassenen meer zullen aanspreken. De bedrukte panelen hebben een standaardformaat en kunnen desgewenst worden ingelijst. 

WIN-VLOERKLEED.png

Foto’s en afbeeldingen op canvas als muurdecoratie
Met wandplaten geef je de kamer van je kind of je huiskamer een heel leuke en vrolijke uitstraling. Zoek je voor je wandversiering echter liever iets met meer karakter, dan kun je misschien beter kiezen voor canvas. Zoals de naam al aangeeft wordt canvasdoek hierbij als ondergrond voor de afbeeldingen gebruikt. Canvas is een stevig soort textiel, dat gemaakt is van hennepvezels. Veel illustraties en voorstellingen die op canvas verkrijgbaar zijn, zijn afkomstig uit de zogeheten ‘popular culture’. Het assortiment varieert van foto’s van popgroepen en filmposters tot natuurvoorstellingen en foto’s van dieren. De enorme verscheidenheid in deze categorie wordt onderstreept door het grote aantal formaten waarin canvas verkrijgbaar is. Kijk op Posters.nl voor het volledige aanbod.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide