1013
Banken: alle soorten op een rij

De hoekbanken van Urbansofa.nl
Het hart van je zithoek is uiteraard de zitbank. Comfort, gezelligheid en gebruiksgemak zijn hier cruciale eigenschappen, maar ook materiaal en design zijn van belang. Het een bepaalt de duurzaamheid en het onderhoudsgemak van je aankoop, het ander bepaalt zijn integratie in jouw woonruimte. Verschillende banken zullen al deze kwaliteiten op verschillende manieren prioriteren. Hieronder schept Urbansofa orde in de chaos. Zo kom je alvast een eindje op weg naar de bank van je dromen.

Sofa
De traditionele zitbank is en blijft de sofa. Dit stuk-op-zich is doorgaans een tweezit of een driezit. Vandaag bestaan ook grotere modellen. Een trend is bovendien dat de diepte van de sofa toeneemt. Vaak gebeurt dit met het oog op de integratie van een bed, maar niet minder ter verhoging van het comfort.

Hoekbank
De laatste twintig jaar is naast de sofa ook de urbansofa opgedoken. Het is een zeer populaire bank. Een voorname reden voor dit succes is uiteraard het slimme design. Dat laat zich perfect integreren in de meeste woonkamers. Je kan de bank daarbij net zo goed laten opgaan in de omgeving, dan wel inzetten als scheidingsobject. Opgeteld met de geïntegreerde chaise longue geeft dit type bank zo een unieke combinatie van comfort, ruimte en veelzijdigheid. In vergelijking met de U-bank biedt ze daarenboven ook nog eens de troef van een zekere compactheid. Zo kan de hoekbank ook in kleinere woonkamers wonderen doen.

U-bank
De U-bank heeft dan natuurlijk wel het voordeel van de luxe. Zonder twijfel is dit de koning van het banken-aanbod. De U-bank laat zich dan ook als geen andere converteren of heroriënteren. De mogelijkheden zijn eindeloos. De ruimte is ampel. Het comfort is weelderig. Je hebt er alleen wel een beetje ruimte voor nodig, want een U-bank heeft zelden een lengte onder 3,50 meter.

Lounge bank en outdoor
In verschillende vormen verschijnt tot slot de lounge bank, ook in je tuin als je dat wilt. Deze banken zijn inderdaad wat luxueuzer, 'luier' en 'loungier' dan hun collega's. Nieuwsgierigen bekijken bijvoorbeeld de nieuwe UrbanSofa Outdoor om een idee te krijgen van de mogelijkheden.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide