1400
Vind je ideale zitbank, 5 tips
Gepubliceerd: 23-06-2016 Laatste update: 02-06-2023

Of je nu in een modern appartement woont of in een landelijke villa op het platteland; een bank heeft erg veel invloed op de uitstraling van je interieur. Wil je een nieuwe zitbank aanschaffen? Dan is het erg belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Kotter Wonen Nijverdal geeft in deze blog een vijftal tips waar je op moet letten bij het vinden van jouw ideale bankstel.

1. Meten is weten!
Je hebt het vast al eens gehoord of zelf meegemaakt: het aanschaffen van een te grote bank. Het is fout die vaak gemaakt wordt. In showrooms en grote winkels lijken banken altijd een stuk kleiner dan dat deze in werkelijkheid zijn. Meet altijd van tevoren hoeveel ruimte er beschikbaar is in de ruimte. Zet het eventueel uit op de vloer (met bijv. tape, tijdschriften of kranten) of neem de afmetingen mee als je een nieuw bankstel gaat uitzoeken.

2. Bepaal de locatie
De plek waar je je nieuwe bank neerzet is erg belangrijk. Vaak wordt dit na de aanschaf bepaald, maar onderschat niet hoe belangrijk de locatie van de zitbank is. Je kunt je bank tegen de muur aanzetten, maar het ook als afscheiding gebruiken tussen bijvoorbeeld het eettafelgedeelte en het loungegedeelte in je woonkamer. Het komt daarnaast vaak genoeg voor dat een bank tegen een laag raam geplaatst wordt. Dan is het natuurlijk wel zo mooi dat de bank niet boven de vensterbank uitkomt.

3. Kies een bank die past bij je leefstijl
Denk bewust na over je leefstijl en wie er allemaal gebruik gaat maken van je nieuwe bank. Ontvang je bijvoorbeeld vaak visite? Ga dan niet voor een bank met twee kussens. Hierdoor kunnen er maar twee mensen echt goed op de bank zitten. Een bank uit één geheel is beter als je van plan bent om met meerdere mensen op de bank te zitten. Ga je daarnaast voor een actieve zitbank met een kort zitgedeelte of een diepere relaxbank met zachte kussens? Of een bank comfortabel is en of het past in je leefstijl, is puur persoonlijk!

4. Kleur en kwaliteit van de stof
De beste kleur van een bankstel is natuurlijk per persoon en per inrichting anders. Je hebt 1001 verschillende smaken en daar valt niet over te twisten. Ben je onhandig, heb je (klein)kinderen of zit je vaak met donkere spijkerbroeken op de bank? Een lichte kleur bank is dan geen goed idee. Ga liever voor een vuilafstotende stof, zoals leer of wol. Ga voor een sobere, effen kleur met een niet opvallend dessin en breng kleur aan met losse kussens of accessoires. Je wilt een bank natuurlijk niet over 3 jaar zat zijn en accessoires vervang je gemakkelijk (en goedkoop).

5. Uitproberen, uitproberen en nog eens uitproberen!
Misschien wel het allerbelangrijkste kenmerk van je nieuwe bank is dat deze lekker moet zitten/liggen. Je wilt kunnen relaxen op je bank; of dat nou op een stevige harde bank is of op een bank waarin je helemaal kunt wegzakken. Omdat elke bank anders zit en iedereen andere voorkeuren heeft, is het belangrijk om in de winkel de bank uitvoerig te testen door er in verschillende houdingen op te gaan zitten en liggen.

Jouw ideale bankstel
Natuurlijk is het belangrijk dat de bank die je koopt naar wens is en lekker zit. Of beter gezegd; dat jij vindt dat de bank lekker zit. De verkoper in de winkel kan je wel vertellen welke bank het beste is, maar jij bent uiteindelijk degene die er daadwerkelijk op gaat zitten. Daarnaast zijn ook de afmetingen, kwaliteit en kleur en het comfort van een bank belangrijk bij jouw keuze. Let hier ook op als je gaat shoppen voor een nieuwe bank. Met deze tips heb jij in ieder geval in no time jouw ideale bankstel gevonden!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide