1568
Stoerdere kamer
Gepubliceerd: 02-06-2017

Altijd al je kamer een stoere make-over willen geven? Misschien is je slaapkamer wel toe aan wat meer pit! Pak de hamer en wat spijkers uit de gereedschapskist van je vader of partner, want het is tijd om de handen uit de mouwen te steken. Mooi doe-het-zelf interieur hoeft namelijk totaal niet moeilijk te zijn om te maken.

1. STEIGERBUIZEN
In stoere interieurs wordt vaak gebruik gemaakt van metaal. Metalen steigerbuizen zijn daarbij het meest gebruikte materiaal. Zoek eens op Pinterest op het woord “scaffolding tube” en je zult versteld staan van alle mogelijkheden van zo’n buis. Meubels zoals kasten, bedden maar ook tafels krijgen een heel andere look door de metalen buizen. Een steigerbuis is in al deze creaties het frame en de basis van alle meubels.

Door middel van buiskoppelingen maak je ze handig aan elkaar vast, zodat alles een stevig geheel wordt. Vervolgens kan je het frame combineren met steigerhout om het plaatje helemaal compleet te maken! Dit steigerhout hoef je in de meeste gevallen niet te verven of te behandelen. Ze mogen er zelfs wat verweerd of gebruikt uitzien om de industriële look nog meer naar voren te brengen.

2. DIY FOTOLIJSTJES
Fotolijstjes zijn leuk omdat je er eindeloze mogelijkheden mee hebt. Je kan er je favoriete foto’s in kwijt, er kunnen schrijfbordjes mee gemaakt worden, lievelingsspreuken kunnen ingekaderd worden en je eigen kunstwerken kunnen vereeuwigt worden. De lijstjes zijn goedkoop te vinden in tweedehandswinkels of op rommelmarkten. Met wat handigheid kan je zelf met wat hout creatief zijn. Als al je lijstjes gevuld zijn is het een idee om een klerenhanger te gebruiken om de fotolijstjes op verschillende hoogtes te hangen (zie foto). Laat je fantasie de vrije loop. Voor een stoer interieur mag alles best wat rommelig ogen.

5-tips-voor-een-stoerdere-kamer-02.jpg

3. GEBRUIK SLOOPHOUT
Sloophout, steigerhout of pallethout is een duurzaam materiaal. Je vindt het goedkoop in een houthandel of met wat geluk ken je iemand die ergens nog wat overschot aan hout heeft liggen. Probeer eerst iets eenvoudigs in elkaar te knutselen. Een wandbord of een bijzettafeltje is een perfect begin voor degene met twee linkerhanden. Het voordeel is dat meubelen van sloophout heel lang mee gaan en bijna geen onderhoud nodig hebben. Mocht er dan toch onverwachts iets stuk gaan, is het zo te repareren. Bovendien is het gebruik van sloophout ook nog eens goed voor de natuur, omdat er geen onnodige bomen gekapt hoeven te worden bij de maak van een meubel.

4. IKEA HACKS
Met IKEA Hacks wordt bedoelt dat je bestaande (goedkope) meubels een hele facelift kan geven. Zo kan je bijvoorbeeld een standaard uitziend IKEA boekenrek omtoveren tot een compleet ander product! Vervang de metalen of kunststof legplanken voor stoere houten planken en je hebt een heel andere look! Hetzelfde kan je met vrijwel alle meubelen gaan doen. Op internet zijn talloze voorbeelden te vinden van verschillende creaties. Wedden dat je vanaf nu op een heel andere manier door de IKEA zal lopen?

5. SPAAR HOUTEN KRATTEN
Houten kratten zijn ideaal voor een stoer interieur. Ze zijn heel praktisch, je kan er alles en nog wat in kwijt, en ze ogen ook nog eens heel mooi. Zet ze apart, op elkaar of naast elkaar, de combinaties zijn eindeloos. Vaak worden de kratten ook gecombineerd met wieltjes, zodat zware spulletjes makkelijk te verplaatsen zijn. De kratjes zijn inmiddels al te vinden in veel woonwinkels. Door de populariteit zijn ze helaas wel erg prijzig. Kijk daarom eerst eens bij je ouders of familieleden in de schuur, allicht vind je daar nog aantal pareltjes. Doe ze vooral niet weg, ook als je ze niet gebruikt kunnen ze nog het één en ander opleveren op Marktplaats.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide