837
Welke woonverzekeringen zijn verplicht?

Gefeliciteerd! Je bent de trotse eigenaar geworden van een woning. Het moment waar je zo lang naar uitkeek is eindelijk realiteit geworden. Eenmaal de volwaardige eigenaar van een woning geworden, zal je je goed moeten laten informeren over de verzekeringen. Dus, welke woonverzekering sluit je af als je de eigenaar van een woning bent. Hier helpen wij je een handje mee. Als jij de huisbaas bent geworden, zal je rekening moeten houden met drie soorten verzekeringen.

 

  • Opstalverzekering
  • Aansprakelijkheidsverzekering
  • inboedelverzekering

Opstalverzekering

De opstalverzekering is een verplichte verzekering die door de eigenaar van de woning wordt betaald. Als je steeds weer een huurhuis gehad hebt, is de kans groot dat je niet eerder een opstalverzekering nodig hebt gehad. Deze verzekering wordt gedekt door de eigenaar en niet de huurder.

Met een opstalverzekering zorg je ervoor dat de schade aan je woningis verzekerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan brandschade. Heb je schade ondervonden vanwege neerslag of wateroverlast? dan worden deze kosten ook door je opstalverzekering gedekt. Lees hier meer informatie over de opstalverzekering.

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering (AVP) is geen verplichte verzekering. Maar de meeste Nederlanders kiezen er wel voor om een AVP af te sluiten. Met het afsluiten van deze verzekering ben je er verzekerd voor schade die je per ongeluk aan spullen van andere aanricht. De meeste aansprakelijkheidsverzekeringen bieden een dekking tot € 1.250.000,-.
Je kunt je aansprakelijkheidsverzekering vergelijken op Totaalbesparen.com.

Inboedelverzekering

De meest bekende verzekering bij woningen is de inboedelverzekering. Dit is de verzekering waarmee je schade of verlies van je inboedel dekt. Denk hierbij aan schade door brand of water en verlies door diefstal of vernieling. Je kunt dus met je inboedelverzekering je meubels, apparaten en andere kostbare spullen die je in huis hebt, laten verzekeren. Het is voordat je overgaat tot het verzekeren wel belangrijk dat je goed onder de knie hebt, wat allemaal onder inboedel valt. Denk hierbij aan alle verplaatsbare zaken die bij je huishouden horen zoals stoelen en tafels, bedden, TV’s en overige meubels.

Zoals elke andere verzekering, betaal je ook voor de inboedelverzekering een bepaalde premie. De hoogte hiervan verschilt per verzekeringsmaatschappij en ook gezien de waarde van jouw inboedel. Met de inboedelwaardemeter, een soort online calculator om de waarde van je inboedel te berekenen, kun je makkelijk en snel een indicatie krijgen van de waarde van je spullen die tot je inboedel horen. Zorg er wel voor dat je zo accuraat als mogelijk de waarde van je inboedel invoert om een te lage premie of te hoge premie te voorkomen.

Met de komst van internet, en wel de nieuwe web zoals internet zoals wij ie nu kennen genoemd worden, is het afsluiten van een woonverzekering stukken makkelijker geworden. Er zijn dan ook verschillende verzekeringsmaatschappijen die op het net opereren en hun wervingsstrategie inzetten. Uiteraard elk met zijn eigen premies en voordeeltjes.Om een goede indicatie te hebben van de premies voorkomt u teveel te betalen. U kunt een goed beeld verkrijgen door diverse verzekeringswebsites te bezoeken en met elkaar te vergelijken.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners