649
Welke verzekeringen regel je na een verhuizing

Na een verhuizing staan er tal van leuke nieuwe mogelijkheden op je te wachten. Maar voordat het inrichten en decoreren begint moeten er een aantal administratieve zaken geregeld worden. Een van de belangrijkste dingen op je to-do list zijn de verzekeringen. Om het je gemakkelijk te maken hebben we alle verzekeringen die afgesloten moeten of kunnen worden even voor je op een rijtje gezet. Zo kun je vanaf dag 1 met een gerust hart in je nieuwe woning aan de slag.

 

  1. Inboedelverzekering
    Misschien wel een van de belangrijkste verzekeringen voor de nieuwe woning is de inboedelverzekering. De inboedelverzekering doet precies wat het zegt, het verzekerd je inboedel. Zo beschermt de inboedelverzekering Centraal Beheer je bijvoorbeeld tegen diefstal, inbraak, schade door brand en nog veel meer. Zo kun je met een gerust hart de deur achter je sluiten, wetende dat de financiële waarde van je inboedel verzekerd is. Houd bij het afsluiten van de verzekering rekening met de geschatte waarde van je inboedel. Neem dan ook direct contact op met je verzekeraar wanneer deze waarde in grote getalen daalt of stijgt. Op die manier kun je er zeker van zijn dat je altijd tegen de juiste premie verzekerd bent.

  2. Opstalverzekering
    In het geval je een koopwoning betrekt is ook een opstalverzekering van groot belang. De opstalverzekering biedt dekking in het geval van schade aan de woning zelf. De opstalverzekering wordt ook wel een woonverzekering genoemd. De opstalverzekeraar houdt bij het verzekeren van de woning rekening met zaken zoals dakbedekking, het materiaal van de muren, het postcode gebied en natuurlijk de grootte van de woning. Zorg dan ook dat je al deze gegevens duidelijk hebt voordat je op zoek gaat naar een specifieke verzekeraar.

  3. Overige verzekeringen
    Ook bij de overige verzekeringen zoals je auto, zorg of aansprakelijkheidsverzekering is het belangrijk om de adreswijziging door te geven. Mocht je een inboedel- of opstalverzekering overzetten van woning A naar woning B, neem dan even contact op met je verzekeraar. Het zou namelijk goed kunnen zijn dat je premie wat veranderd.
  • Tip: Er zijn een aantal manieren om korting te verkrijgen op je woonverzekeringen. Zo kun je bijvoorbeeld de keuze maken om beide verzekeringen bij dezelfde verzekeraar af te sluiten. Veel verzekeraars bieden in dit geval een ‘pakketkorting’. Hoe hoog deze korting is verschilt per verzekeraar. Ook preventieve voorzorgsmaatregelen zoals rookmelders of het Politiekeurmerk Veilig Wonen kunnen korting opleveren. Om deze korting te krijgen moet je wel aan bepaalde voorwaarden

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners