1666
Een huis kopen als ZZP-er

Ben jij een zelfstandige zonder personeel, ofwel een ZZP'er en wil je een eigen woning kopen dan zal je al snel merken dat je tegen een aantal struikelblokken aanloopt omdat er voor ZZP-ers strenge regels gelden voor het verkrijgen van een hypotheek. Zeker wanneer je nog niet zo lang bezig bent kan het knap lastig zijn om een hypotheek te regelen. Toch zijn er mogelijkheden.

Een hypotheek voor een ZZP-er is gelijk aan een hypotheek voor een ondernemer. Wanneer een ondernemer een hypotheek wil afsluiten wordt er naar de cijfers van de afgelopen drie jaar gekeken. Deze regel is opgelegd aan de banken door de Autoriteit Financiële Markten (AFM).   De AFM is een onafhankelijke gedragstoezichthouder en maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als ZZP-er ben je afhankelijk van de opdrachten die je binnen krijgt. Deze kunnen per periode enorm verschillen waardoor er niet een gegarandeerd maandinkomen is zoals het geval is wanneer je in loondienst bent. Daarnaast kan je als ZZP-er bij arbeidsongeschiktheid of een periode van weinig opdrachten niet terugvallen op een uitkering. Je zult jezelf hiervoor moeten verzekeren. 

Al met al komen er nogal wat zaken bij kijken als je als ZZP-er een hypotheek wilt afsluiten. Toch zijn er nog best mogelijkheden om als ZZP-er een eigen woning te kopen. Neem maar eens een kijkje op de website van nibcdirect.nl. Zij bieden een speciale zzp hypotheek voor ondernemers, ook als je nog maar 12 maanden actief bent. Op basis van jouw jaarcijfers en/of een prognose van een AA-accountant berekenen zij een gemiddeld inkomen. Ben je 1 a 2 jaar zelfstandig dan wordt 75% van je inkomen meegenomen. Wanneer je tussen de 2 en 3 jaar bezig bent dan  wordt 90% van je inkomen meegenomen en ben je langer dan 3 jaar zelfstandig dan wordt 100% van je inkomen meegenomen.

Laat je goed informeren als ZZP-er als je een hypotheek wilt afsluiten. NIBC Direct kan je hierbij goed assisteren en je op weg helpen naar jouw eigen droomhuis.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners