396
Heb jij te veel verzekeringen in huis?

Het wonen in huis brengt veel administratie met zich mee, of je nu een huis huurt of woont. De verzekeringen die je nodig hebt om in een huis te wonen zijn een groot onderdeel van die administratie. Zo ben je bijvoorbeeld bij het aankopen van een huis verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, en heb je voor je woning vaak ook een inboedelverzekering.

 

Hoe langer je verzekerd bent bij verschillende partijen, hoe moeilijk het is om overzicht te blijven behouden op al deze verzekeringen. Het risico is dat je vervolgens oververzekerd bent, of één en dezelfde verzekering bij meerdere verzekeraars hebt afgesloten. Erg onnodig natuurlijk en bovendien nadelig voor je portemonnee. Zorg daarom dat je nooit oververzekerd bent en eens kritisch kijkt naar de verzekeringen die wellicht overbodig zijn. Wij vertellen je in drie eenvoudige stappen hoe je met overbodige verzekeringen kunt omgaan. 

Breng al je verzekeringen in kaart:
Neem eens een middag de tijd om te kijken bij welke verzekeraar je welke polis hebt afgesloten. Wat zijn de kosten, wat is de dekking, en waar ben je nu precies voor verzekerd met deze verzekering? Verzamel alle polissen en kijk ook je bankrekening na, om te zien voor welke verzekering er allemaal geld wordt afgeschreven. 

Kijk kritisch naar al je verzekeringen:
Nadat je al je verzekeringen in kaart gebracht hebt, ga je kritisch kijken naar de dekking van deze verzekeringen. Vaak hebben verzekeringen verschillende dekkingen, en heeft jouw verzekering dekking die je eigenlijk niet nodig hebt, of al via een andere verzekering geregeld hebt. Ga ook na of de verzekering nog steeds nodig is. Sommige verzekeringen heb je jaren geleden afgesloten, maar zijn vandaag de dag niet meer relevant voor jouw situatie. 

Neem afscheid van overbodige verzekeringen:
Overbodige verzekeringen moet je zo snel mogelijk afscheid van nemen. Een verzekering afsluiten is eigenlijk het aangaan van een overeenkomst met een verzekeraar. Als je een wijziging wil aanbrengen, of je kiest voor het opzeggen van een overeenkomst met een verzekeraar, kun je contact opnemen met de verzekeraar. Als je de verzekering hebt afgesloten via een tussenpersoon, kun je de wijziging of opzegging vaak ook opzeggen via deze tussenpersoon. 

Door ieder jaar kritisch te kijken naar de stand van zaken van je verzekeringen, voorkom je dat je onnodig oververzekerd bent. Bijkomend voordeel is dat je daarmee een flink bedrag per maand kunt besparen door bepaalde verzekeringen op te zeggen. 

download de GRATIS STYLEGUIDE

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox! Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?