1463
Verbouwing financieren met een verbouwingslening

Wilt u een verbouwing financieren? Denk dan ook aan een verbouwingslening. Door de langere looptijd en renteaftrek een alternatief voor een hypotheek.

 

Een verbouwingslening is niet zomaar een consumptief krediet. De volgende specifieke kenmerken maakt de lening zeer geschikt om een verbouwing te financieren.

  • Een verbouwingslening heeft een langere looptijd, tot wel 15 jaar. Hierdoor blijven, ook bij hoge verbouwingskosten, de maandlasten laag.
  • Door de vaste rente is deze, onder voorwaarden, fiscaal aftrekbaar. Net als de hypotheekrenteaftrek.
  • Kredietverstrekkers bieden korting op de leenrente als sprake is van een eigen huis.

Door deze kenmerken is een verbouwingslening een interessant alternatief voor financiering met de hypotheek . De leenrente is wel wat hoger, maar daar staat tegenover dat geen afsluitkosten worden gerekend. Ook zijn een notaris en taxatie niet nodig.

Een verbouwingslening kan naast de hypotheek worden gesloten. Daarmee kan het een oplossing zijn als binnen de hypotheeknormen geen ruimte is om de hypotheek te verhogen. Met een verbouwingslening naast de hypotheek kan toch meer geleend worden.

Bij een hoog leenbedrag gaat het renteverschil meer doorwegen. De financiering van een verbouwing met een hypotheek is dan het voordeligst, ook met de afsluitkosten. De knip zit bij ongeveer 25.000 euro. Tot dat bedrag is de verbouwlening het voordeligst, daarboven de hypotheek.


Tip: de website Hypotheek-rentetarieven.nl is een goed startpunt om u te oriënteren na een hypotheek.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners