1403
Hoe kan je een verbouwing financieren?

Het is leuk om plannen te hebben om je huis te verbouwen. Misschien droom je al wel van een nieuwe badkamer of van een prachtige keuken. Of heb je zelfs al heel concreet wat je wilt kopen en nodig hebt. Dan komt de vraag voorbij hoe je de verbouwing gaat financieren. Als je genoeg geld op de spaarrekening hebt, is daar een deel van te gebruiken.Heb je geen geld voor de verbouwing achter de hand dan ga je op zoek naar een alternatief. Een lening afsluiten voor een verbouwing is bijvoorbeeld een optie, maar wat voor krediet is dan geschikt?

Consumptief krediet meest geschikt voor verbouwing

Het is tegenwoordig heel gebruikelijk om voor een nieuwe badkamer, keuken of andere verbouwing een krediet af te sluiten. Een consumptief krediet in de vorm van een persoonlijke lening is wat dat betreft dan het meest gangbaar. Een andere optie is een hypotheek, maar dan zit je wel met veel extra kosten. Bijvoorbeeld met advieskosten net als kosten voor de taxatie en notariskosten. Dit alternatief is wellicht wel een optie als het niet om een kleine verbouwing gaat, maar bijvoorbeeld om een complete renovatie. Er dient dan wel sprake van overwaarde te zijn en het afsluiten van een hypotheek neemt meer tijd in beslag.

Een uitbouw met een serre is een voorbeeld van een kleine verbouwing. Dat geldt ook voor het plaatsen van een dakkapel of nieuwe kozijnen en deuren. Voor deze verbouwingen is een financiering in de vorm van een persoonlijke lening geschikt. Een doorlopend krediet is ook nog een optie als je meerdere kleine verbouwingen op lange termijn op de planning hebt staan. Bij een doorlopend krediet heb je de optie om steeds af te lossen en weer op te nemen, Je profiteert dan echter niet van de fiscale aftrek van de rente. Die mag je bij een persoonlijke lening voor verbouwing of verbetering van je woning wel aftrekken. Dit krediet krijgt dan ook de voorkeur.

Voordelen persoonlijke lening voor verbouwing

Een persoonlijke lening heeft een vaste looptijd met vaste rente en voorziet daarmee in een duidelijk financieel verloop. Je weet iedere maand waar je aan toe bent met aflossing en rente in het maandbedrag. Bovendien mag je tegenwoordig boetevrij aflossen om de lening sneller af te betalen. De rente die je betaalt, is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Nog een voordeel is dat het mogelijk is om online een lening voor een verbouwing af te sluiten.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners