12
wo, aug

Is er een baby op komst en hebben jullie extra ruimte nodig in huis? Vliegen de muren van de woonkamer je aan en wil je deze een stukje groter maken? Ga je nog steeds met een vlizo- trap naar de zolder, en vind je het tijd voor een vaste trap plus dakkapel? Met een verbouwing vergroot je het woongenot en kun je nog veel jaren genieten van jullie huis. Maar hoe zit dat eigenlijk met geld lenen voor een verbouwing?

 

Stap voor stap
Een verbouwing kan een goede investering zijn. Je huis krijgt er vaak meer waarde door, en je kunt er zelf langer in blijven wonen. Aangezien verhuizen ook veel geld kost is verbouwen in veel situaties een wijze keuze. Maar wat als je geen bulkende spaarrekening hebt om de verbouwing te financieren? Gelukkig is het dan heel goed mogelijk om geld te lenen.

 

Geld lenen voor een verbouwing is vandaag de dag ook helemaal niet meer ingewikkeld. Zo kun je online in een paar tellen een vrijblijvende offerte aanvragen, en je laten informeren over de mogelijkheden! Er zijn twee manieren van geld lenen, los van de oorspronkelijke hypotheek lening: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet lening.

 

Persoonlijke lening
Weet je vooraf al hoeveel geld je nodig hebt voor de verbouwing? Dan is een persoonlijke lening de voordeligste keuze. De rente en de looptijd staan vast, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Omdat je de lening voor de verbouwing van je woning gebruikt is de rente bovendien aftrekbaar van de belasting! Ontdek hoeveel je kunt besparen met een persoonlijke lening voor je verbouwing.

 

Doorlopend krediet lening
Wanneer je niet precies weet hoeveel geld je nodig hebt voor de verbouwing is doorlopend krediet aan te bevelen. Misschien verbouw je het huis in fases, of is het moeilijk om in te schatten hoeveel je voor de aannemer en materialen moet betalen. Helaas is de rente bij een doorlopend krediet lening niet aftrekbaar van de belasting, maar je kunt wél tussentijds geld opnemen. Dat is niet het geval bij een persoonlijke lening, waarbij de rente en looptijd vast staan.

 

Valt de verbouwing duurder uit dan verwacht? Geen probleem, je kunt afgeloste bedragen weer opnieuw opnemen tot de maximale limiet. Is de verbouwing juist goedkoper dan je dacht? Dan betaal je alleen rente over het deel dat je werkelijk leent.

 

Vrijblijvende offerte
Geld lenen voor een verbouwing kan van € 2.500 tot wel € 75.000. Online kun je vaak direct zelf berekenen hoeveel geld je kunt lenen. Vraag vervolgens vrijblijvend een offerte aan en maak de stap naar een mooier, groter en fijner huis om in te wonen!

Ook leuk om te lezen