1552
Een goede inboedelverzekering

Het aanschaffen van jouw droominterieur is meestal niet iets wat je van de één op de andere dag doet. Meestal heb je lang moeten sparen voordat je genoeg geld hebt om alles in één keer aan te schaffen. Omdat een nieuw interieur nou eenmaal veel goed kost, is het van belang dat je na het aanschaffen van jouw interieur alles goed verzekert. Door een goede verzekering af te sluiten, kun je voorkomen dat je bij schade niet opeens zonder spullen komt te zitten en geen geld hebt om jouw droominterieur opnieuw aan te schaffen.

Uitzoeken van jouw droominterieur
Voordat je zonder plan rond gaat lopen in een groot woonwarenhuis, is het aan te raden om alvast te bedenken wat je precies wilt. Soms kan het maken van een moodboard helpen om een stijl te vinden die je mooi vindt en aan de hand van dit moodboard de nieuwe spullen voor jouw interieur uit te zoeken. Dat kun je ook doen via Pinterest. Het is zeker aan te raden om hiermee aan de slag te gaan, omdat het aanbod met mooie interieurspullen in een woonwinkel soms behoorlijk overweldigend kan zijn. Het kan dan voorkomen dat je geen keuze durft te maken en daardoor thuiskomt zonder spullen, of dat je wel interieurartikelen koopt maar achteraf helemaal niet tevreden bent met de aankopen. Nieuwe aankopen voor het interieur doe je meestal niet elk jaar, dus je zult jezelf later dankbaar zijn dat je er goed over nagedacht hebt.

Inboedel verzekeren
Nadat het is gelukt om jouw droominterieur aan te schaffen, kun je ervoor kiezen om de inboedel te verzekeren. Mocht er onverhoopt brand uitbreken of eventuele waterschade ontstaan, dan krijg je (een deel van) het verzekerde bedrag uitgekeerd om nieuwe spullen te kunnen kopen. Dit hangt wel af van het soort oorzaak waardoor de schade is ontstaan.

Afsluiten van een inboedelverzekering
Tijdens het afsluiten van een inboedelverzekering loont het om verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken en zo de goedkoopste en/of beste verzekering te vinden. Het is zeker aan te raden om altijd goed op de kleine lettertjes te letten. Sommige verzekeringen hebben bijvoorbeeld een eigen risico van 125 euro, zodat je de eerste 125 euro zelf moet betalen bij het ontstaan van eventuele schade. Je moet dit geld dan natuurlijk wel achter de hand hebben. Als je een inboedel kiest met een eigen risico, ben je vaak een stuk goedkoper uit. Deze optie is het overwegen waard wanneer je genoeg geld op jouw spaarrekening hebt staan. Daarnaast kan het voorkomen dat sommige verzekeringen bepaalde schade niet dekken of maar een klein percentage dekken. Lees dus altijd goed de kleine lettertjes en lees alle informatie heel goed door. Kom je er niet helemaal uit of ben je niet zeker van jouw keuze? Win dan informatie en advies in bij een financieel adviseur.

Nadat je jouw droominterieur hebt uitgezocht en geplaatst en een goede verzekering hebt afgesloten, staat er niets meer in de weg om zonder zorgen heerlijk te gaan genieten van jouw nieuwe interieur!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners