339
Bouwplannen? Zo financier je jouw verbouwing!

Aan het maken van (ver)bouwplannen hangt een prijskaartje. In sommige gevallen komt er een flink bedrag op dit prijskaartje te staan. In dat geval moet je ook voor je zelf bekijken hoe je de verbouwing gaat financieren. Er zijn een aantal belangrijke stappen die je hierbij moet zetten. Uiteraard helpen wij je hierbij op weg. Zo financier je jouw verbouwing als je plannen wat verder gaan als je budget toelaat.

 

Financiële berekening maken bij bouw- of renovatieplannen 

Bij het maken van bouw- of renovatieplannen gaat samen met het maken van een financiële berekening.  Je wilt immers niet alleen weten wat de kosten zijn maar ook of je dit wel kunt opbrengen. Daarnaast, laten we eerlijk zijn, wil je uiteraard ook niet te veel betalen voor je bouwplannen. Je doet er dus verstandig aan om de diverse opties en de kosten hiervan te vergelijken. Op basis hiervan kun je niet alleen een overwogen keuze maken maar ook een goed kostenplaatje vormgeven die op cijfers is gebaseerd. 

Het is verstandig om ook rekening te houden met je onvoorziene kosten bij het maken van je financiële berekening. Het is niet uitgesloten dat je tegen extra kosten aanloopt als je aan het bouwen of verbouwen bent. Er wordt geadviseerd om een marge van 5% aan te houden.

Verbouwing financieren, wat zijn de mogelijkheden?

Als je in kaart hebt wat de kosten zijn van je bouw- of renovatieplannen is het goed om na te denken over de financiering hiervan. Als je mogelijkheden hebt om dit uit eigen middelen te halen, dus je spaargeld te gebruiken, is dat de meest gunstige situatie. Het is wel goed om voor jezelf te bepalen of je dit spaargeld niet voor andere doeleinden hebt weggezet. 

Een andere optie om je verbouwing te financieren is door je hypotheek uit te breiden. Het is wel goed om hierbij rekening te houden dat er aan het openbreken van een hypotheek kosten verbonden zijn en dat je lang bezig bent om de kosten af te dragen doordat er een lange looptijd op hypotheken zit. Deze optie kan een goede keuze zijn bij bedragen die hoger zijn dan 25.000 euro. In andere gevallen is dit vaak een relatief prijzige optie.

Persoonlijke lening afsluiten voor de financiering van je verbouwing

Het komt regelmatig voor dat mensen besluiten op een persoonlijke lening af te sluiten om een verbouwing te financieren. Er zijn diverse leenconstructies waarvan gebruik kan worden gemaakt. Daarnaast kan de rente van de lening fiscaal aftrekbaar zijn. De hoogte van de persoonlijke lening die je kunt krijgen hangt af van je persoonlijke- en financiële situatie. De eerste vraag die je dan ook voor jezelf moet stellen is dan ook: “Hoeveel kan ik lenen?”

Het antwoord hierop kun je bij veel financiële instanties vaststellen door gebruik te maken van een eenvoudige online rekenmodule. Het bedrag wat hier uitkomt, zal de basis vormen van je plannen en zo is de cirkel weer rond. 

 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners