261
3 tips om je maandelijkse lasten te verlagen

Vliegt het geld harder van je bankrekening dan dat het erop komt? Of houd je aan het eind van je salaris altijd nog een stukje maand over? Tijd om eens de balans op te maken en te bekijken waar je op kunt besparen. Wij geven je tips!

  1. Abonnementen op streamingdiensten

Netflix, Videoland, Amazon Prime, HBO, Disney+… Stuk voor stuk zorgen ze voor heerlijk vermaak voor een chill avondje op de bank. Maar heb je ze echt allemaal tegelijk nodig? Veel voordeliger is het om ze regelmatig met elkaar af te wisselen. Het aanbod wisselt immers ook. Heb je je favoriete seizoen op het ene kanaal uit en staat er verder even niks wat je wil zien? Schakel het abonnement dan gewoon tijdelijk uit en switch naar de volgende!

  1. Verzekeringen vergelijken en aanpassen

Een kostenpost die je vaak vergeet, maar die je wel in je portemonnee voelt, zijn de verzekeringen. Het is dan ook verstandig hier bewust de juiste keuzes in te maken. Bekijk aan het einde van het jaar of jouw zorgverzekering nog wel bij jou past en of er misschien een voordeliger alternatief is, en loop ook de kleinere verzekeringen na. Zoek de goedkoopste autoverzekering uit, loop je reisverzekering en invoedelverzekering na, en bedenk of die verzekeringen voor je fiets, computer of telefoon nog steeds noodzakelijk zijn.

  1. Bespaar op je boodschappen

Doe jij bijna dagelijks boodschappen? Dan is de kans groot dat je veel duurder uit bent dan wanneer je één of twee keer per week boodschappen doet. Wanneer dit voor de hele week doet, pak je dit over het algemeen veel slimmer aan. Zo kun je makkelijker voordeelverpakkingen kopen en daar twee verschillende gerechten bij verzinnen. Daarnaast koop je minder onzindingen. Hoe vaker je in de winkel loopt met lekkere trek, hoe vaker je ook in de verleiding komt ongezonde dingen te kopen.

Tip: bekijk ook eens of er bij jou in de buurt een supermarkt is die Too GoodTo Go-boxen verkoopt. Dit is een goedgevulde tas met boodschappen die tegen de houdbaarheidsdatum aanlopen (maar wat nog prima te eten is), die je voor een vaste en voordelige prijs aanschaft. De originele waarde is vaak wel 3 of 4 keer zo hoog. De perfecte manier om voedselverspilling tegen te gaan én goedkoper uit te zijn in je boodschappen.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners