1182
Laat je inspireren door naar buiten te kijken
Gepubliceerd: 24-03-2022

Ben jij ook alle prijsstijgingen zat en wil je niet meer naar je gas of energie rekening kijken en kijk je daarom maar naar buiten? Dan is het misschien handig om je huis milieuvriendelijker te maken! Meeste huizen die nu gebouwd worden, worden al milieuvriendelijk opgeleverd. Maar als jij een eigenaar bent van een ouder huis dan is er nog veel werk aan de winkel om ook jouw huis milieuvriendelijk te maken. Volg deze tips om je huis milieuvriendelijk te maken en de gasrekening laag te houden!

Laat de ramen vervangen

Een belangrijk onderdeel van elk huis zijn de ramen. Deze zijn meestal van dubbel glas. Dit is belangrijk, omdat dit zorgt voor meer isolatie. Heb je enkel glas? Laat dit dan zo snel mogelijk vervangen door dubbel glas, omdat enkel glas niet isolerend werkt en je hierdoor meer warmte stookt dan nodig is. Ook als je raam lekt of je kozijn lekt is het belangrijk deze gelijk te vervangen. Zo zorg je voor een beter milieu en zorg je dat de gasrekening laag blijft. Ga voor meer informatie over milieuvriendelijkheid op het gebied van ramen naar Ramenfabriek op t hoog. Hier zal je professioneel advies krijgen dat speciaal op maat gemaakt is voor jou. 

Let op de verwarming

In veel nieuwbouwhuizen worden verwarmingselementen weggewerkt in de muren, vloeren en het plafond. Maar in oudere huizen is dat niet zo. Het is een grote klus om aan te gaan, maar kan veel geld besparen op de langere termijn. Gaan er nog verwarmingsbuizen door uw huis? Dan is het handig deze weg te laten werken in de muren. Dit zorgt ervoor dat de warmte niet verloren gaat, maar opgenomen wordt door het huis, doordat het geïsoleerd is. Door het verminderen van het warmteverlies tijdens het stoken van warmte zorg je ervoor dat de gasrekening omlaag gaat.

inspiratiebrochures1.png

Houd de gordijnen open of dicht op de juiste momenten

Een andere goede manier om ervoor te zorgen dat de gasrekening omlaag gaat is door de gordijnen op de correcte momenten open of dicht te houden. Welke momenten zijn dit denk je? Wanneer de zon schijnt is het een goed idee om de gordijnen open te doen. Zo zal de zon je huis in schijnen en warmte afgeven. Hierdoor hoeft er niet gestookt te worden. Het tegengestelde is waar voor wanneer het buiten koud is en de zon niet schijnt. Dan wordt er aangeraden de gordijnen dicht te houden.

Wonenonline

GRATIS duurzaam wonen & leven guide

duurzaamcover1.png Laat jij ook geen kans voorbij gaan om ‘groen te doen’? Maar zie je door de bomen het bos soms niet meer? Dan is onze duurzaamheidsguide alles wat je zoekt! Wij hebben alle tips, tricks en ontwikkelingen op het gebied van duurzaam wonen op een rijtje voor je gezet! 

Benieuwd naar deze 87 pagina’s tellende guide boordevol duurzame tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en hij valt vandaag nog op je virtuele deurmat; In je mail dus!

Ja, stuur mij de gratis duurzaam wonen & leven guide