438
Kies ook voor een moderne warmtepomp in huis
Gepubliceerd: 12-06-2023

In de afgelopen jaren is duurzaamheid een steeds bepalender thema geworden binnen huishoudens. Men probeert de thermostaat een aantal graden lager te zetten, trekt een warme trui aan en doucht minder lang. Naast aanpassingen aan onze leefstijl zijn ook verduurzamende investeringen in de eigen woning steeds aantrekkelijker geworden.

Denk bijvoorbeeld aan de keuze voor een moderne warmtepomp, volledig elektrisch of in een hybride variant. Het is een duurzame vervanger van de klassieke cv-ketel die men nu vaak gebruikt. Partijen die warmtepompen online bestellen mogelijk maken kunnen advies bieden over het voordeel wat de investering in een warmtepomp jouw gezin op kan leveren. 

Tip: kies voor een moderne warmtepomp waarmee een woning niet alleen te verwarmen is, maar waarmee je ruimtes ook kunt koelen. 

Losse airco voor thuis aanschaffen 
Wanneer je de investering in een elektrische- of hybride warmtepomp voorlopig uitstelt, bijvoorbeeld doordat je recent een nieuwe hr-ketel hebt laten plaatsen, kan de aanschaf van een losse airco voor thuis interessant zijn. De steeds warmere Nederlandse zomers maken het lastig om een woning koel te houden in de zomermaanden. Zeker in de avonduren is dit een groot nadeel; het kost ons moeite om in slaap te vallen. Een verminderde nachtrust door een hoge temperatuur in de slaapkamer vermindert je prestaties overdag. 

Verschillende soorten airco’s voor thuis 
Bij de aanschaf van een airco heb je keuze uit verschillende modellen. Een snelle en goedkope oplossing is een mobiele airco. Het voordeel van een mobiele airco is daarbij dat je deze makkelijk verplaatst. Overdag gebruik je de airco in je kantoor aan huis; in de avond zet je deze in de slaapkamer. Alternatief is een monoblock airco; een vaste airco zonder buitenunit. De derde optie voor huishoudens is een split unit airco, met zowel een binnen- als buitenunit. 

Combineer een warmtepomp met zonnepanelen
Het meest duurzaam is de combinatie van een volledig elektrische warmtepomp, voor het koelen en verwarmen van je huis, met zonnepanelen op het dak. De zonnepanelen helpen je de woning nagenoeg gratis te verwarmen in de koude wintermaanden. Je bent niet langer afhankelijk van het dure gas van de energieleverancier. In de toekomst kan het nog beter: sluit de zonnepanelen aan op een thuisbatterij. Kijk alvast eens naar de mogelijkheden van de Tesla Powerwall. Het maakt het mogelijk om de opgewekte groene stroom in de zomermaanden thuis op te slaan voor de winterperiode. 

Wonenonline

GRATIS duurzaam wonen & leven guide

duurzaamcover1.png Laat jij ook geen kans voorbij gaan om ‘groen te doen’? Maar zie je door de bomen het bos soms niet meer? Dan is onze duurzaamheidsguide alles wat je zoekt! Wij hebben alle tips, tricks en ontwikkelingen op het gebied van duurzaam wonen op een rijtje voor je gezet! 

Benieuwd naar deze 87 pagina’s tellende guide boordevol duurzame tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en hij valt vandaag nog op je virtuele deurmat; In je mail dus!

Ja, stuur mij de gratis duurzaam wonen & leven guide