1650
Duurzaam wonen: Duurzame tuin, groen doen op twee manieren
Gepubliceerd: 21-10-2021 Laatste update: 24-10-2021

In de tuin doe je natuurlijk per definitie al groen. Maar om ook groen te doen in het kader van ‘duurzaam groen’ zetten wij wat tips & tricks op een rijtje. Let wel; De tuin is groot dus dit zijn ook lang niet álle tips. Maar wij inspireren je graag met onze ervaringen zodat we gezamenlijk met een goed en verantwoord gevoel kunnen neerstrijken op ons terras.

Ga voor groen

Het ene groen is het andere niet. En dan hebben we het niet over mosgroen of fluorescerend groen. We hebben het over het groen wat jij gaat gebruiken in je tuin. Wanneer je door het tuincentrum loopt zie je steeds meer verantwoorde bloemen en planten staan. Deze zijn verantwoord en duurzaam geteeld, een betere keuze dan de reguliere opties.

Mocht je twijfelen? Dan is het altijd beter om voor lokale, Hollandse opties te gaan. Hiervan weet je zeker dat ze niet een onnodig lange reis hebben gemaakt. Ook de manier van in leven houden van de planten is een keuze die je bewust moet maken, het welbekende kunstmest is niet goed voor onze planeet. Ook het verwijderen van onkruid met chemische middeltjes is geen goed idee. Kies hiervoor producten met een keurmerk.

WIN-VLOERKLEED.png

Houd van goed hout

Naast het gebruik van goede soorten bloemen en planten is het gebruik van hout ook écht een keuze waar je je bewust van moet zijn. Tropische houtsoorten zijn soms erg mooi en zien er bijzonder uit, maar zonder keurmerk kan het zomaar zijn dat hier prachtige oerwouden voor zijn gekapt. Check het label of Google op de houtsoort.

Naast flora ook fauna

Het kan soms súper irritant zijn, maar toch zijn veel beestjes in je tuin een goed teken. Want we kennen allemaal het verhaal van de bloemetjes en bijtjes. Zonder deze diertjes kunnen wij simpelweg niet leven. Richt je tuin dan ook bewust groen in door planten te kiezen waar insecten dol op zijn en stimuleer vogels een nestje te bouwen door het kopen van vogelhuisjes. Naast dat je groen doet, ook nog gezellig. En voor die wespen? Een citronella kaars is een gezellige én duurzame afschrikker.

Zoals we al zeiden, we zijn nog  niet compleet over álles wat er mogelijk is wat betreft de duurzame tuin. Want wat dacht je van het sproeien van de tuin? Dat doen we tegenwoordig toch echt alleen nog met regenwater of water uit de sloot. Zonde om hier de kraan voor aan te zetten.

En je tuinseizoen verlengen? Lekker doen! Maar investeer in een buitenopenhaard, vuurkorf, lekkere plaid óf een energiezuinige terrasverwarmer.  En die verlichting? Juist; De combi van led en kaarsen is een dikke tip. Als je dan niet de neiging krijgt om gezellig tegen elkaar aan te kruipen op die frisse zomeravond... En het bleef nog lang onrustig in de tuin!

GRATIS duurzaam wonen & leven guide

duurzaamcover1.png Laat jij ook geen kans voorbij gaan om ‘groen te doen’? Maar zie je door de bomen het bos soms niet meer? Dan is onze duurzaamheidsguide alles wat je zoekt! Wij hebben alle tips, tricks en ontwikkelingen op het gebied van duurzaam wonen op een rijtje voor je gezet! 

Benieuwd naar deze 87 pagina’s tellende guide boordevol duurzame tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en hij valt vandaag nog op je virtuele deurmat; In je mail dus!

Ja, stuur mij de gratis duurzaam wonen & leven guide