2135
Woning verbouwingstips
Gepubliceerd: 05-10-2017 Laatste update: 13-12-2021

Heb je een nieuwe woning gekocht waar wel het een en ander aan verbouwd moet worden of is je huidige woning aan een flinke opfrisser toe? Met een beetje creativiteit kan je al heel wat veranderingen bewerkstelligen. Wij geven je een paar handige tips.

De badkamer
Wil je de badkamer een flinke opknapbeurt geven maar begin je liever niet aan het grote hak en breekwerk dan kan je met een grote schoonmaak en een pot verf al snel een nieuwe mooie badkamer maken. Heb je badkamertegels in een kleur die je echt niet meer kunt aanzien dan zou je kunnen overwegen om de tegels een andere kleur te geven. Er is speciale tegelverf op de markt waarmee je prima je oude badkamertegels kunt overschilderen. Ook kan je tegels bestickeren met speciale tegelstickers. Vervang die oude douchekop eens voor een regendouche en plaats op de wastafel een andere kraan. Leg een badmat in een andere kleur op de grond en voorzie je badkamer van wat nieuwe badkameraccessoires. Je kunt weer jaren met je nieuwe badkamer door.

Een extra slaapkamer
Kom je in jouw huis een slaapkamer te kort dan kan je met het plaatsen van een tussenwandje heel gemakkelijk een extra kamer creeeren. Heb je bijvoorbeeld een ruime zolder die je eigenlijk alleen maar als opbergruimte gebruikt dan zou je hier met een tussenwand een kamer kunnen maken. Eventueel kan je in de kamer een dakkapel laten plaatsen voor extra licht en ruimte.

inspiratiebrochures1.png

Een nieuwe keuken?
Het aankopen en plaatsen van een nieuwe keuken is doorgaans een prijzige aangelegenheid. Ben je je keuken meer dan zat en wil je toch eens wat anders dan komt hier ook weer de pot verf om de hoek kijken. Verf de keukenkastjes eens in een andere kleur en plaats nieuwe handgrepen. Je keuken ziet er weer tip en top uit. Als je een beetje ruimte hebt op je keukenblad kan je er een leuke stellage op zetten waarin je allemaal kruidenpotjes zet of bevestig aan de achterwand van je keuken wat planken en plaats hier wat mooie voorraad potten op. Heb je wat meer budget dan zou je er ook voor kunnen kiezen om nieuwe frontjes op je keuken te zetten. Zo kan je van een klassieke keuken gemakkelijk een moderne keuken maken.

Een nieuw plafond
Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je een nieuw plafond in je woning zou willen plaatsen. Wil je bijvoorbeeld je plafond verlagen om verlichtingspots te plaatsen of om je kamer te isoleren. Heb je een lelijk plafond maar geen zin in de rommel die je krijgt als je het station laat stucadoren? Dan is een spanplafond de oplossing voor jou. Een spanplafond is een plafond wat bestaat uit een hoogwaardige kunststof die onder het bestaande plafond wordt geplaatst. Ideaal om lelijke plekken van jouw huidige plafond uit het zicht te halen maar ook handig om leidingen en elektra onzichtbaar weg te werken.

Een ander voordeel van een spanplafond is dat je de akoestiek in de kamer kunt verbeteren of je verlichting kunt optimaliseren. Draadjes werk je gemakkelijk weg. Tijdens het plaatsen van een spanplafond kan je de meubels gewoon laten staan, zo heb je binnen 1 dag een gloednieuw plafond

En voor wie een wit plafond maar saai vind. Wist je dat je een spanplafond ook met foto's kunt laten bedrukken. Zo kan je je creativiteit niet alleen op de muur kwijt maar nu ook op het plafond.

Een spanplafond is duurzaam en onderhoudsarm en naast warmte- en vochtbestendig, ook alg-, bacterie- en schimmelwerend. En ook niet onbelangrijk, een spanplafond is brandwerend. Een spanplafond kan zowel binnen als buiten worden toegepast en ziet er net zo mooi uit als een gestuukt plafond. Neem voor meer informatie over spanplafonds eens een kijkje op de website van Plameco

Lenen of huren van gereedschap
Heb je voor je verbouwing gereedschap nodig wat je zelf niet hebt dan hoeft je dit natuurlijk niet nieuw aan te schaffen. Bij diverse bouwmarkten kan je allerlei gereedschappen huren. Bijvoorbeeld een schuurmachine om de vloer te schuren of een zaag om een muur door te breken. Dit scheelt je al snel honderden tot duizenden euro's.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide