21
Welke stoffen bevatten welke eigenschappen?

Ben jij benieuwd welke stoffen welke eigenschappen hebben? Misschien wil je iets gaan maken of verbouwen en ben je benieuwd welke stoffen hiervoor geschikt zijn. Wij hebben voor je op een rijtje hebben gezet welke stoffen welke eigenschappen hebben.

Je kunt natuurlijk advies inwinnen bij Vos Kunststoffen en onze blog lezen. Lees snel verder voor meer informatie en ontdek meer over de verschillende stoffen en hun eigenschappen.

Kunststof

Kunststof, zoals kunststof platen, beschikken over een hard en glad oppervlak. Dit materiaal is bestand tegen hoge temperaturen, vorm- en maatvast, sterk, hard en kan goed gesteriliseerd worden. Ook heeft het materiaal een lage wrijvingscoëfficiënt. Dat maakt kunststof tot een geschikte stof voor diverse toepassingen.

Hout

Hout is eenvoudig te bewerken, wat maakt dat het voor vele toepassingen gebruikt wordt. Echter moeten voorwerpen die uit hout zijn vervaardigd wel goed beschermd worden tegen vocht en aantasting door schimmels. Daarom is het noodzakelijk hout goed te onderhouden. Tevens is hout brandbaar en werkt het als goede isolator voor elektriciteit. Dat maakt hout dan ook zeer populair.

Metaal

Bij metaal kun je denken aan ijzer, aluminium, koper, nikkel, enzovoort. Dit wordt uit erts gewonnen. Metalen voorwerpen kunnen vaak worden gebogen of ingedeukt, maar breken niet snel. Metaal is een uitstekende geleider van elektriciteit en warmte. Ook kunnen metalen magnetisch worden gemaakt. Metaal wordt dan ook voor de meest uiteenlopende doeleinden gebruikt en is dan ook vrij gewild.

Keramiek

Keramiek wordt ook veel toegepast, waarbij je kunt denken aan voorwerpen zoals dakpannen, porselein en bakstenen. Deze zijn uit klei vervaardigd. Na het in vorm brengen van de klei, wordt de klei hard. Keramiek is niet buigzaam, maar kan wel breken. Verder eigenschappen van keramiek zijn dat het goed bestand is tegen een hogere temperatuur en goed tegen bijtende stoffen kan.

Textiel

Textiel houdt ook wel alle doeksoorten die gemaakt zijn van vezels in. Hierbij kun je denken aan zijde, linnen, wol en katoen. Dit zijn natuurlijke vezels, maar er bestaan ook kunstvezels die worden geproduceerd uit aardolie. Het grote voordeel van natuurlijke vezels is dat ze goed afbreekbaar zijn. Een nadeel is dat deze toch een stuk minder sterk zijn dan kunststofvezels. Je weet nu welke stoffen welke eigenschappen precies hebben. Bekijk eens met welke stoffen jij aan de slag kunt gaan bij het verbouwen of het maken van iets bijzonders. Wij wensen je veel succes!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners