76
Steiger
Gepubliceerd: 10-06-2024

Als je een klus hebt waarbij je op hoogte moet werken, is de kans groot dat je een steiger nodig hebt. Maar welke steiger past het beste bij jouw klus? Dit kan een lastige keuze zijn, gezien het brede aanbod en de verschillende toepassingen van steigers. In dit artikel nemen we je stap voor stap mee door de verschillende soorten steigers, hun toepassingen, en hoe je de beste keuze maakt voor jouw specifieke project.

Soorten steigers

De meest populaire soorten steigers hebben we hieronder op een rij gezet.

H-frame steigers

H-frame steigers, ook wel vaste steigers genoemd, zijn robuuste en stabiele constructies. Ze worden vaak gebruikt voor langdurige projecten zoals schilderwerk aan gevels of renovaties. De H-frame structuur biedt een stevige basis en is ideaal voor zware werkzaamheden.

Rolsteigers

Rolsteigers zijn mobiel en gemakkelijk te verplaatsen dankzij hun wielen. Ze zijn perfect voor klussen waarbij je vaak van plek moet veranderen, zoals bij het schilderen van binnenmuren of plafonds. Rolsteigers zijn in hoogte verstelbaar, wat ze zeer flexibel maakt. In de webshop van ALDORR vind je een ruim aanbod hoogwaardige rolsteigers in verschillende afmetingen.

Vouwsteigers

Vouwsteigers zijn compact en eenvoudig op te zetten en af te breken. Ze zijn ideaal voor kleinere klussen of voor gebruik in huis. Door hun lichte gewicht en flexibiliteit zijn ze ook gemakkelijk te vervoeren.

Kamersteigers

Kamersteigers zijn speciaal ontworpen voor gebruik binnenshuis. Ze zijn smal genoeg om door deuropeningen te passen en zijn meestal voorzien van antislip platforms. Dit maakt ze ideaal voor werkzaamheden zoals het ophangen van gordijnen of het schilderen van binnenmuren.

Gevelsteigers

Gevelsteigers worden voornamelijk buiten gebruikt voor werkzaamheden aan gevels, zoals metselwerk of gevelrenovatie. Ze zijn stabiel en kunnen vaak grote gewichten dragen, wat ze geschikt maakt voor zwaardere taken.

Gebruik en toepassingen

  • Wanneer gebruik je een H-frame steiger? H-frame steigers zijn ideaal voor langdurige en zware werkzaamheden. Denk aan gevelrenovaties, metselwerk en andere klussen waarbij stabiliteit en veiligheid voorop staan.
  • Voor- en nadelen van rolsteigers. Rolsteigers bieden veel flexibiliteit en mobiliteit. Ze zijn echter minder stabiel dan vaste steigers en kunnen gevaarlijk zijn bij verkeerd gebruik. Zorg ervoor dat je de wielen goed vastzet tijdens het werken om ongelukken te voorkomen.
  • Waarvoor zijn vouwsteigers ideaal? Vouwsteigers zijn perfect voor kleinere klussen en situaties waarin je de steiger vaak moet opzetten en afbreken. Ze zijn gemakkelijk te hanteren en op te bergen, wat ze ideaal maakt voor doe-het-zelvers.
  • Gebruik van kamersteigers binnenhuis. Kamersteigers zijn perfect voor binnenhuis gebruik. Ze passen door standaard deuropeningen en zijn uitgerust met antislip platforms, wat ze veilig en handig maakt voor diverse klussen binnenshuis.

Gevelsteigers voor buitenwerk. Gevelsteigers zijn robuust en stabiel, wat ze ideaal maakt voor buitenklussen zoals metselwerk, gevelreiniging en schilderwerk aan de buitenkant van gebouwen. Ze kunnen zware lasten dragen en bieden een veilige werkplek op hoogte.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide