In en rond het huis zal je weleens worden geconfronteerd met problemen zoals een lekkende kraan of verstopte afvoer. Deze kunnen handig zelf verholpen worden. Wat tijd vrijmaken en eventueel op het internet wat meer informatie zoeken en het probleem is binnen de kortste keren zelf opgelost. Er zijn echter problemen waarvoor je het liefst wel een loodgieter dient in te schakelen. 

Een loodgieter kan verdere schade voorkomen
Bij het tijdig inschakelen van een loodgieter kan worden voorkomen dat er grotere schade optreedt. Denk maar een CV ketel die het plotseling niet meer doet. Ga wel eerst na of er geen voor de hand liggende oorzaak is, zoals een stroomtoevoer die onderbroken is. Wanneer dit niet het geval is, schakel je gerust een loodgieter in. Zo verlies je ook niet je recht op garantie, indien nog aanwezig. Ook is het goed om een onderhoudscontract te sluiten waardoor de CV ketel efficiënt blijft werken en de kosten voor onvoorziene defecten beperkt blijven. 

Het is ook raadzaam bij een ogenschijnlijk eenvoudig probleem zoals een lekkende kraan of verstopte afvoer toch een loodgieter te bellen. Een kleine lekkage kan plotseling groter worden, vooral bij een gescheurde leiding. Het zelfde geld dus ook voor een afvoer. Door snel en professioneel het probleem op te sporen zal deze ook doelgericht kunnen worden aangepakt. Denk maar aan het overbodig openbreken van de wand of vloer. Een goede loodgieter zal zich niet hieraan wagen en je dus een heleboel kosten besparen. 

Maar ook ingeval van bevroren leidingen zal een loodgieter de juiste handelingen plegen om het probleem op te lossen. Het is altijd een goed idee om, voordat de winter invalt, de gehele waterleidinginstallatie door een loodgieter te laten controleren. Hierdoor kunnen de nodige maatregelen vooraf worden getroffen en zit je niet met een bevroren waterleiding. 

Uiteraard is het bijna vanzelfsprekend dat bij een verbouwing of nieuwbouw waar er sprake gaat zijn van het aanleggen of verleggen van leidingen een loodgieter erbij te halen. Bij een nieuwbouw is dat zeker verplicht, met het oog op de verzekeringsvoorwaarden. Ook zal een gecertificeerde loodgieter werken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van sanitair, waterleiding en verwarming

Een geschikte loodgieter zal je dus voor een groot aantal werkzaamheden nodig hebben om te voorkomen dat je voor onaangename verassingen komt te staan.

lijn brochure 1

Gratis woonboeken

Nog meer inspiratie opdoen? Vraag de onderstaande brochures gratis aan!

Xooon interieurs
Henders & Hazel
Prominent
Design keukens
Superkeukens
Keukenvision
Mijn Bad
Kalfire houthaarden
Kalfire gashaarden
Dik Geurts
Dru gashaarden
Nibo Stone
Design trapleuning
Vivara leven in de tuin

 

Geslacht

 


Geboortedatum

 

Wonenonline nieuwsbrief
 Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Wij gaan netjes met uw gegevens om. Dit kunt nalezen in onze privacy verklaring. Door op aanvragen te klikken gaat u akkoord dat wij uw gegevens verwerken om uw aanvraag af te kunnen handelen. Hierna worden uw gegevens door ons weer verwijderd.

 

 

Ook leuk om te lezen