2347
Loodgieter

In en rond het huis zal je weleens worden geconfronteerd met problemen zoals een lekkende kraan of verstopte afvoer. Deze kunnen handig zelf verholpen worden. Wat tijd vrijmaken en eventueel op het internet wat meer informatie zoeken en het probleem is binnen de kortste keren zelf opgelost. Er zijn echter problemen waarvoor je het liefst wel een loodgieter dient in te schakelen. 

Een loodgieter kan verdere schade voorkomen
Bij het tijdig inschakelen van een loodgieter kan worden voorkomen dat er grotere schade optreedt. Denk maar een CV ketel die het plotseling niet meer doet. Ga wel eerst na of er geen voor de hand liggende oorzaak is, zoals een stroomtoevoer die onderbroken is. Wanneer dit niet het geval is, schakel je gerust een loodgieter in. Zo verlies je ook niet je recht op garantie, indien nog aanwezig. Ook is het goed om een onderhoudscontract te sluiten waardoor de CV ketel efficiënt blijft werken en de kosten voor onvoorziene defecten beperkt blijven. 

Het is ook raadzaam bij een ogenschijnlijk eenvoudig probleem zoals een lekkende kraan of verstopte afvoer toch een loodgieter te bellen. Een kleine lekkage kan plotseling groter worden, vooral bij een gescheurde leiding. Het zelfde geld dus ook voor een afvoer. Door snel en professioneel het probleem op te sporen zal deze ook doelgericht kunnen worden aangepakt. Denk maar aan het overbodig openbreken van de wand of vloer. Een goede loodgieter zal zich niet hieraan wagen en je dus een heleboel kosten besparen. 

Maar ook ingeval van bevroren leidingen zal een loodgieter de juiste handelingen plegen om het probleem op te lossen. Het is altijd een goed idee om, voordat de winter invalt, de gehele waterleidinginstallatie door een loodgieter te laten controleren. Hierdoor kunnen de nodige maatregelen vooraf worden getroffen en zit je niet met een bevroren waterleiding. 

Uiteraard is het bijna vanzelfsprekend dat bij een verbouwing of nieuwbouw waar er sprake gaat zijn van het aanleggen of verleggen van leidingen een loodgieter erbij te halen. Bij een nieuwbouw is dat zeker verplicht, met het oog op de verzekeringsvoorwaarden. Ook zal een gecertificeerde loodgieter werken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van sanitair, waterleiding en verwarming

Een geschikte loodgieter zal je dus voor een groot aantal werkzaamheden nodig hebben om te voorkomen dat je voor onaangename verassingen komt te staan.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners