1500
Verhuizen of verbouwen?
Gepubliceerd: 17-04-2018

Wie tegenwoordig verhuisplannen heeft mag zich wel 2x achter zijn oren krabben want het vinden van het perfecte droomhuis is tegenwoordig helemaal niet meer zo gemakkelijk als een paar jaar geleden. Sinds de crisis ons land heeft verlaten is de woningmarkt explosief gegroeid. Woningen gaan als warme broodjes over de toonbank en de vraag naar woningen is vele malen hoger dan het aanbod.

 

Vooral in de randstad en grote steden rijzen de prijzen de pan uit en moet je er als de kippen bij zijn. Voordat je het weet is de woning verkocht. De lage rente speelt hierin een grote rol want die is na vele jaren historisch laag en daar wil iedereen van mee profiteren. Veel mensen die niet eens plannen hadden om te verhuizen gaan zich toch voor de aardigheid eens oriënteren op de woningmarkt. Wellicht is er een ruimere woning beschikbaar waarbij de maandlasten net zo hoog, of misschien zelfs lager zijn dan in de huidige situatie.

inspiratiebrochures1.png

Als je niet perse hoeft te verhuizen maar toch iets nieuws wilt dan zou je natuurlijk ook kunnen overwegen om te gaan verbouwen! Bij een verbouwing hoeft er veel minder geregeld te worden dan bij een verhuizing. Natuurlijk brengt een verbouwing rompslomp met zich mee en zal je misschien een bepaalde ruimte even niet kunnen gebruiken maar een verbouwing kan best nog wel eens wat voordelen hebben ten opzichte van een verhuizing. Wij zetten een aantal voordelen op een rijtje.

Profiteer van een lage rente, ook voor verbouwingen
Niet alleen het afsluiten van een hypotheek kent zo zijn voordelen als de rentestand laag is. Ook bij het lenen van een bedrag voor de verbetering van je woning zoals bij een verbouwing of renovatie profiteer je van de lage rente. Daarnaast worden de hypotheekregels steeds strenger en moet je steeds vaker een flinke som eigen geld meenemen om een hypotheek te kunnen krijgen. Dus waarom zou je niet naar de bank stappen voor een lening om je woning te verbeteren en deze wellicht later met een mooie extra overwaarde alsnog te kunnen verkopen.

Je kennissen en vrienden in de buurt
Woon je in een fijne buurt of ben je gehecht aan je huis dan kan een verbouwing ook veel interessanter zijn dan dat je gaat verhuizen. Je weet wie je buren zijn en de kinderen kennen de weg naar school op hun duimpje. Ga je verhuizen dan begin je weer helemaal opnieuw met het maken van nieuwe contacten en ook de kinderen moeten misschien naar een nieuwe school. Een verbouwing overwegen is dan eigenlijk nog zo gek nog niet.

Je hoeft niet altijd te verhuizen voor meer ruimte
Kom je ruimte tekort? Dan denk je wellicht dat de enige optie voor een grotere woning verhuizen is. Maar je kunt natuurlijk ook kijken of je je woning kunt vergroten. Misschien kan je met een uitbouw wel je keuken of je woonkamer vergroten. Of met een dakkapel op zolder een extra kamer creëren. Er zijn best wat mogelijkheden die je wellicht niet 1,2,3 ziet. Kijk eens om je heen als je een stukje door de wijk fietst of doe ideeën op bij andere woningen op Funda.

Geef de verbouwing uit handen.
Een ander voordeel van een verbouwing is dat je deze niet zelf hoeft te doen. Deze kan je met een gerust hart uitbesteden aan een professionele aannemer. Weet je niet waar je zo snel een goede vakman vandaan moet halen? Neem dan eens een kijkje op de website van Werkspot.nl. Hier kan je eenvoudig je wensen voor de verbouwing opgeven en je ontvangt geheel vrijblijvend offertes van vakmensen bij jou uit de regio die de klus voor je willen klaren. Jij kiest de beste deal en voordat je het weet woon je nog jaren met heel veel plezier in je huidige mooie vernieuwde woning.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide