283
Verbouwplannen? Alle zaken op een rij!

In een oververhitte huizenmarkt is je huis verkopen heel aantrekkelijk maar het nadeel is; Je moet in diezelfde huizenmarkt weer op zoek gaan naar een nieuw stulpje. Al eens aan verbouwen gedacht? Wij van wonenonline.nl zijn er dol op, maar eerlijk is eerlijk het levert wel veel gedoe op. Wij helpen je alvast op weg met een aantal basiszaken waarvan het goed is dat je ze vooraf geregeld hebt.

Met het minst leuke gedeelte beginnen we maar mee, de administratie. Verbouwen gaat iets veranderen aan je huis, hier zijn vaak vergunningen voor nodig. Meld daarom altijd je plannen bij de gemeente en check of dit nodig is. Doe je dit niet, dan kun je later voor grote verrassingen komen te staan. Ook vooraf je plannen melden bij buren is wel zo netjes, scheelt later weer bij eventuele geluidsoverlast. Ook kan een verbouwing gevolgen hebben voor de VVE, dus ook hier even een melding doen is belangrijk.

Ondanks dat je zelf (hopelijk) twee rechterhanden hebt, komt er bij een ingrijpende verbouwing meer kijken. De technische mogelijkheden en het veranderen van de constructie zijn soms erg complex. Een architect, bouwkundig adviseur of ervaren aannemer kan je hierover adviseren. Ook voor technische klussen is het goed om een expert in te schakelen. Je wilt niet straks in je nieuwe douche onder stroom staan door een verkeerde aanleg van draadjes.

Dan nog een íets minder leuk aspect van de verbouwing, de stof en troep. Dit wil je uiteraard zo snel mogelijk weer weg hebben dus regel dit vooraf. Wij raden je aan een bouw en sloop container te huren. Hier kun je meteen al je puin in kwijt en deze wordt vervolgens als geheel weer opgepikt. Geen vieze kofferbakken en tientallen ritjes naar de vuilstort. Kost (te) veel tijd, en vieze auto’s? Die willen we liever niet.

Mocht je veel zelf van plan zijn te gaan doen, dan is het raadzaam om te investeren in goed gereedschap. Goedkope opties bij discounters klinken veelbelovend, maar zodra je eenmaal bent begonnen wil je niet steeds naar de bouwmarkt voor nieuwe spullen.

Nog even terugkomend op die administratie, het plaatsen van die te huren puin container vraagt soms ook om een vergunning wanneer je hem op de openbare weg/parkeerplek plaatst. Vergeet dit niet!

Kortom, droom jij al tijden over nét dat beetje extra ruimte in je huis. Sluit die Funda-app dan maar af en focus je op verbouwen. Hierbij zijn de mogelijkheden eindeloos en met onze tips zijn de zaken die je moet regelen ook nog wel overzichtelijk. Toch?

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners