531
Zo sta jij sterk tegen ongedierte!

Help, je hebt last van ongedierte! Je krijgt steeds meer bezoek van enge beestjes in je woning. Van muizen tot de oervervelende eikenprocessierups: je wilt zo snel mogelijk van ongedierte in en om het huis af zijn. Maar wat kun je nu doen tegen deze ongewenste gasten? We zetten voor je op een rijtje hoe je sterk kunt staan tegen ongedierte. Zo ben je in no time van de beestjes af!Dit kun je zelf doen
Als je wordt gekweld door ongedierte, wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk korte metten mee maken. Nu kunnen we ons heel goed voorstellen dat je walgt van die vervelende beesten in je huis, en dat het daarom al een stuk lastiger is om vol zelfvertrouwen te werk te gaan. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je vrij makkelijk kunt doen om het ongedierte in je woning te beperken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de beestjes niet binnen kunnen komen, door je woning goed af te sluiten. Hang horren voor je ramen en kit de kiertjes in de gang, dus! Ook kun je op zoek naar natuurlijke bestrijdingsmiddelen of een natuurlijke vijand voor het ongedierte: leen die kat van je vrienden bij een muizenplaag, bijvoorbeeld.

Een minder leuke buurman: de processierups
Bij ongedierte denk je misschien al gauw aan ratten, muggen of vlooien – maar de welbekende eikenprocessierupsis een nóg minder leuke buurman om te hebben. Deze rupsen wonen in eikenbomen en hebben minuscule brandharen, die ze loslaten als ze zich bedreigd voelen. Als je die brandharen op je huid of in je luchtwegen krijgt, kan dat pijn, jeuk en benauwdheid veroorzaken. Ontzettend vervelend! Het is zelfs een ware plaag in ons land in de meimaand. De processierups bestrijden is namelijk een hele klus: je kunt er zelf vrij weinig aan doen. Gelukkig zijn er experts in eikenprocessierups bestrijding, die met specialistische stofzuigers de rupsen én de nesten verwijderen. Daar heb je geen last meer van!

Vertrouw op de vakman

Natuurlijk probeer jij wat je kunt in het geval van ongedierte, maar het is vaak toch het beste idee om een vakman in te schakelen. Bij ongedierte geldt vaak: hoe sneller de bestrijding, hoe beter. Je wilt natuurlijk geen plaag van vervelende beestjes in je woning! Vertrouw daarom op de expert die je huis in een oogwenk ongedierte-vrij kan maken. Zij hebben de kennis én de materialen om secuur te werk te gaan. Zo kun jij heerlijk slapen, zonder gekrioel, gezoem of getrappel in je woning…

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners