825
Zo hou jij vocht uit je woning
Gepubliceerd: 12-10-2020

Je krijgt er al de kriebels van als je er aan denkt: vocht in je woning. Dat kan namelijk heel vervelend zijn, want vocht in huis kan grote gevolgen hebben. In dit artikel leggen we je daarom uit hoe jij vocht uit je woning kunt houden, zodat jij lekker droog kunt wonen.

 

De grootste nadelen van vocht in je huis

Als je vocht in je woning hebt, ben je helaas niet de enige. Vocht in huis is een groot probleem voor huiseigenaren. Een probleem, omdat vocht in je huis veel nadelen heeft. Als je niets aan doet, kan het namelijk catastrofale gevolgen hebben… Naast dat vochtplekken op de muren (of zelfs op het plafond door optrekkend vocht) niet mooi staat in huis, heeft vocht in huis gevolgen voor de veiligheid van je woning en zelfs voor je gezondheid. Vocht kan namelijk zorgen voor schimmel, dat de nodige schade aan kan richten. Hout kan bijvoorbeeld wegrotten en de constructie van je woning kan na een lange tijd nog erger worden aangetast. Denk aan beton dat afbrokkelt, dat rottende hout en roestende leidingen. Dat wil je niet, natuurlijk. Daarbij kunnen schimmels als gevolg van vocht in huis ook ongedierte aantrekken. Als het in je woning te vochtig is, kun je bovendien last krijgen van gezondheidsproblemen. Longweg problemen zoals astma kunnen verergeren, huisstofmijt en andere organismen hebben vrij spel, waardoor je last kunt krijgen van (heftige) allergische reacties en te weinig ventilatie, wat vochtplekken kan veroorzaken, geeft je een gebrek aan frisse lucht. Dat kan weer leiden tot hoofdpijn, vermoeidheid en andere niet te plaatsen klachten. Kortom, je wilt snel van dat vocht af!

Dit is vochtwering

Gelukkig kun je met vochtwering korte metten maken met al die nadelen die voortvloeien uit vocht in je woning. Een professional weet precies de oorzak van het vocht in huis: van lekke voegen tot optrekkend vocht tot lekkages van buizen: er is een oplossing voor. Door vochtwering toe te passen zoals het injecteren van muren, nieuwe bekleding te plaatsen en/of een ruimte waterdicht te maken heb je geen last meer van kelderlekkage of vochtplekken in je badkamer.

Het drooghouden van je kelder

Een ruimte waar je gauw last kunt hebben van vocht, is de kelder. Een lekkage is al snel gebeurd in de kelder, omdat dit de plek is waar waterleidingen en afvoer samen komen. Je wilt natuurlijk niet dat leidingen gaan roesten zonder dat je het weet: schakel daarom altijd een professional in! Ook kun je door hevige regenval of aanwezig grondvocht last krijgen van vocht in je kelder. Gelukkig is er een goede optie om je kelder droog te maken én te houden; laat je kelder waterdicht maken! Je kelder wordt dan zo goed geïsoleerd dat je geen last meer hebt van lekkages - en dat kan zelfs nog op dezelfde dag.

Hoog en droog

Met de juiste vochtwering zul jij dus nooit last hebben van vocht in je woning. Wel zo fijn, want zo kun jij wonen zonder je zorgen te maken over schade door vocht. Je zit hoog en droog en kunt je aandacht richten op wat echt telt: heerlijk leven in je vochtvrije huis!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide