1998
Woon jij brandveilig?

Zo nu en dan komen er van die vreselijke berichten voorbij. Een grote brand in een woning of een gebouw. Spullen zijn maar spullen maar als er menselijke slachtoffers zijn dan is dat toch wel heel erg triest. Zeker ook omdat we anno 2018 genoeg maatregelen kunnen nemen om een brand zoveel mogelijk te voorkomen en... wanneer dat niet meer lukt, in ieder geval zelf op tijd weg te kunnen komen.

 

Voor bedrijven en openbare gebouwen gelden er strenge regels waar het gaat om brandveiligheid. Werknemers moeten op een veilige plek kunnen werken en kunnen vluchten indien dit nodig is. Regelmatig worden bedrijven daarom ook gecontroleerd of ze hun zaakjes wel op orde hebben. Zijn er genoeg brandmelders, zijn vluchtroutes niet geblokkeerd of zitten vluchtdeuren niet op slot. Is er een vluchtladder aanwezig daar waar er meerdere verdiepingen in het spel zijn.

Woon je in een appartement dan heeft jouw VVE ook te maken met het op orde brengen en houden van de brandveiligheid. Er zullen dus allerlei maatregelen genomen moeten worden om de verschillende verdiepingen brandveilig te houden. Denk maar eens aan alle leidingen en ventilatiekanalen die door een complex heenlopen. Je wilt niet dat via deze weg brand zich razendsnel verspreid dus zal jouw VVE ervoor moeten zorgen dat dit allemaal goed brandwerend is gemaakt.

Maar jij hebt zelf uiteraard ook een verantwoording om ervoor te zorgen dat jouw appartement of woning brandveilig is. Het minste wat je kunt doen is brandmelders op te hangen. Het liefst in elke ruimte! Mocht er rook gedeteceerd worden dan wordt je gewaarschuwd en kan je tijdig het pand verlaten. Maar naast het ophangen van rookmelders, die waarschuwen wanneer het foute boel is... is het natuurlijk ook belangrijk om brand zien te voorkomen. Soms had de oorzaak van een brand, bijvoorbeeld een brandende sigaret in bed, een oververhitte droger of een vlamgevatte frituurpan, gemakkelijk voorkomen kunnen worden. Gewoon een beetje op blijven letten en elkaar in de gaten houden. Laat niet onnodig apparaten branden en verlaat zeker de woning niet met alle kaarsen nog aan.

Heb jij wel eens goed om je heen gekeken? Misschien woon je in een flat? Kan jij wel weg als er echt brand uitbreekt? Is er een ladder aan de buitenzijde van het gebouw? Zo niet.. attendeer jouw VVE dan eens op Kooiladderspecialist.nl Zij monteren ladders aan gebouwen waardoor jij bij brand snel en vooral veilig weg kunt komen!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners