1288
Woningbeveiliging evalueren
Gepubliceerd: 22-06-2016

Of je nu een compleet alarmsysteem hebt of enkel een simpel slot op de deuren en ramen. Iedere woning kan profiteren van een beveiligingsevaluatie. De beveiliging van een woning laten evalueren door een beveiligingsexpert is snel geregeld en goedkoop. Tijdens een dergelijke inspectie komen altijd wel dingen aan het licht waarmee je de beveiliging van de woning kan verbeteren. Uiteraard zal de inspecteur zich vooral richten op de deuren en ramen van de woning. Dit is echter niet de enige punten van de beveiliging die geëvalueerd worden. Ook de garage, de tuin, verlichting en nog veel meer dingen worden bekeken tijdens de evaluatie. Na afloop heeft u een lijst aan verbeteringen die je kan uitvoeren om de woning beter te beveiligen.

 

Een veilig huis hoeft geen fort te zijn
Hoewel er altijd wel een aantal verbeteringen te vinden zijn voor de beveiliging van een woning is het zeker niet de bedoeling dat de woning tot een ondoordringbaar fort wordt omgetoverd. Je zal verbaasd zijn van de kleine veranderingen die tijdens een beveiligingsevaluatie worden voorgesteld die toch een groot verschil maken. Veel van deze voorstellen kosten meestal niet eens geld maar slechts een verandering in het gedrag van de bewoners. Het evalueren van de beveiliging van een woning zorgt dat je met een veiliger gevoel kunt wonen. Daarnaast kan een beter beveiligde woning ook een financieel voordeel opleveren.

Politiekeurmerk veilig wonen
Tijdens een beveiligingsevaluatie kan een woning ook het politiekeurmerk veilig wonen verdienen. Hiervoor moet de evaluatie worden uitgevoerd door een onafhankelijke partij die het politiekeurmerk aan een woning kan toekennen. De woning hoeft overigens niet meteen aan alle eisen te voldoen. Wanneer je na de inspectie alle adviezen opvolgt en de voorgestelde veranderingen uitvoert dan wordt het keurmerk alsnog toegekend. Het voordeel hiervan is dat je zeker in een veilige woning woont die optimaal beschermd is tegen inbraken en andere gevaren. Ook kan een woning met een politiekeurmerk veilig wonen kortingen krijgen op verzekeringen. Bijvoorbeeld op een inbraak- en inboedelverzekering kan je maandelijks flink wat geld besparen.

Zelf beveiliging evalueren of laten doen
Op internet zijn meerdere checklists te vinden waarmee huiseigenaren zelf de beveiliging van hun woning kunnen evalueren. Hoewel dit een goede en vooral goedkope manier is om de beveiliging van een woning eens onder de loep te nemen. Toch is dit niet te vergelijken met een inspectie van een professionele beveiligingsexpert. Zij kijken namelijk met andere ogen naar een woning en kennen alle trucs en inbraakmethodes van inbrekers. Hierdoor zal de inspectie en het advies van een professional altijd betere resultaten opleveren. Overigens hoef je de voorgestelde veranderingen echt niet allemaal meteen op te volgen. Samen met de inspecteur kan je het beschikbare budget bespreken. Deze zal dan advies geven met welke veranderingen je de beveiliging het meeste kan verbeteren.

inspiratiebrochures1.png

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide