603
Wat kost een rolsteiger?

Een rolsteiger aanschaffen? Dit is een waardevolle investering die veel geld kost. Maar als u de aanschaf eenmaal afzet ten opzichte van huren, dan kan u nog wel eens beter uitkomen. Niet alleen heeft u dan uw eigen steiger, maar heeft u tevens alle vrijheid om deze te gebruiken wanneer u dit nodig acht. Echter, wat kost een dergelijke stellage nu eigenlijk? En wat koopt u voor dit geld? Er is bijvoorbeeld al onderscheid in professioneel en particulier steigermateriaal. In deze blog gaan we u verder helpen hoe een dergelijk proces in zijn gang gaat en waar u om moet denken.

 

Wat is een rolsteiger eigenlijk?

Een rolsteiger is een mobiel platform waar u verschillende hoogtes mee kan creëren. Het grote voordeel van dit product is dat steigers bestaan uit diverse onderdelen die er uiteindelijk voor zorgen dat u veilig aan de klus kan. Doordat onderaan de stellage wielen zijn geplaatst, kunt u het platform mooi langs de gevel, of welke ruimte dan ook, rijden. Onderdelen die u altijd terug ziet komen in steigers zijn onder meer: de vloeren, opbouwframes en de schoren. Sommige mensen kiezen ervoor om geen steigerwielen onderin te plaatsen, maar stalen spindels.

Wanneer is een rolsteiger een goede oplossing?

De rolsteiger is de perfecte oplossing zodra u meerdere tijd achtereen werkzaam bent op hoogte. Het kost even iets meer tijd met het opbouwen, dan dat u bijvoorbeeld een ladder tegen de gevel aanzet, maar is uiteindelijk wel veiliger. Zo heeft u bijvoorbeeld meer bewegingsruimte en hoeft u niet steeds naar beneden om de stellage te verplaatsen. Bij rolsteigers kan u kiezen uit een platformlengte van 1.90, 2.50 en 3.05 meter. Dit is dus vrije bewegingsruimte over de lengte, wat een voordelen… Niet alleen het gemak en de ruimte is lekker, denk ook aan de veiligheid. Wanneer u op een ladder werkzaam bent bent u sneller geneigd om onveilige situaties voor uzelf te creëren. Denk bijvoorbeeld alleen al aan het ‘buiten de bomen van de ladder hangen’.

De voordelen van een rolsteiger

Als professionele klusser kan u eigenlijk niet zonder een eigen rolsteiger. Een kostbare investering is het zeker, maar denk ook aan het plezier en de veiligheid die u voor uzelf schept. Daarnaast heeft u als ondernemer ook nog recht op investeringsaftrek, dit betekent dat u aan het eind van het jaar ook nog een bedrag terugkrijgt van de belastingdienst. Informeer hierover bij uw boekhouder. Er zijn redenen genoeg om snel over te gaan tot een aanschaf, snel de voordelen nogmaals op een rijtje:

  • Hurenvan de steigers wordt overbodig; Uhoeft dan ook niet tijd te spenderen aan het halen en wegbrengen;
  • Steluw eigen wensenlijst samen en de rolsteiger wordt zoals u het wilt;
  • Allerolsteigers worden gemaakt van lichtgewicht aluminium;
  • Doordatalles uit losse onderdelen bestaat, is alles gemakkelijk op te bergen;
  • Iedermateriaal, of onderdeel is los te vervangen of uit te breiden;
  • Steigermateriaalis gecertificeerd en voldoet aan de gelden wetgeving.

Wat kost een rolsteiger?

Uiteindelijk is de prijs het bewijs wordt weleens gezegd. We zijn het erover eens dat rolsteigers een dure investering zijn, maar anderzijds houdt het product ook zijn waarde ook mits u er goed op past en onderhoud pleegt. Tevens valt de stellage onder de investeringsaftrek als u ondernemer bent, hiermee krijgt u aan het eind van het jaar geld terug van de belastingdienst. De totale investering is afhankelijk van wat u zelf wilt. Wilt u bijvoorbeeld de brede uitvoering, met lichtgewicht vloeren en tevens de grootste platformlengte, dan bent u uiteraard meer geld kwijt dan dat u kiest voor een smalle uitvoering, etc. Een partij waar u gratis en vrijblijvend een offerte aan kan vragen is laddersenrolsteigers.nl. Zij helpen u graag verder en denken mee vanuit uw eigen wensen, want ook voor hen geldt: veiligheid gaat boven alles!’ 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners