1714
Voorkom de kans op een herhaalinbraak met een alarmsysteem
Gepubliceerd: 26-03-2018 Laatste update: 04-09-2020

Al een aantal jaren neemt het aantal woninginbraken en overvallen af. Volgens het CBS blijkt uit politiecijfers dat er vorig jaar ruim 49.000 aangiften waren van een woninginbraak, ruim 6000 minder dan het jaar daarvoor. Het werkelijke aantal inbraken ligt wel iets hoger. Dit komt omdat niet elke verzekering een aangifte vereist. Als u afgelopen tijd slachtoffer bent geworden van een inbraak bestaat de kans dat inbrekers binnen een jaar weer hun slag bij u komen slaan. De impact van een herhaalinbraak is groot want u voelt zich dan niet meer veilig in uw eigen huis. Daarom is het tijd voor actie. Met een alarmsysteem voorkomt u dat u nogmaals te maken krijgt met inbrekers. 

 

Redenen voor een herhaalinbraak

inspiratiebrochures1.png

Het Verbond van Verzekeraars kwam afgelopen oktober met het bericht dat bij een op de twaalf gevallen binnen een korte periode  opnieuw wordt ingebroken, zo meldt RTL Nieuws.  Ook is er onderzoek gedaan naar de doelwitkeuze van inbrekers. Volgens professor Wim Bernasco zijn er drie redenen waarom inbrekers terugkeren naar eenzelfde adres. De eerste reden is dat ze al bekend zijn met het huis en de omgeving. Ze weten dus waar ze op moeten letten. Inbrekers kunnen ook terugkeren in de wetenschap dat de gestolen goederen inmiddels weer zijn vervangen. het kan ook zijn dat ze de eerste keer spullen hebben gezien die zij toen niet konden meenemen.

Beveiliging

Als de inbrekers bij een tweede poging zien dat uw huis beter beveiligd is en ontdekken dat inbreken niet zo makkelijk is, wijken ze vaak uit naar het huis van een van uw buren. Ook uw buren lopen zo meer kans op een inbraak. De dalende inbraakcijfers zijn vooral te danken aan de beveiligingsmaatregelen die mensen hebben getroffen. Dat kan komen door een alarmsysteem en camerabeveiliging maar ook gewoon door meer e extra maatregelen als meer verlichting, veilige sloten of een buurtapp.

Waar voldoet een goed beveiligingssysteem aan?

Welk alarmsysteem u nodig heeft is afhankelijk van wat er allemaal beveiligd moet worden. Met een professioneel beveiligingssysteem is het mogelijk om een woning in verschillende zones in te delen. Dit is slechts één van de vele mogelijkheden die een beveiligingssysteem biedt. Als een woning beschikt over meer verdiepingen (garage, kelder, begane grond, eerste verdieping en zolder) is het wenselijk dat de beveiliging in verschillende lagen in- en uitgeschakeld kan worden. Let er bij aanschaf ook op dat het systeem op meer manieren kan worden bediend, niet alleen via een codebedienpaneel, maar ook via een app op uw mobiele telefoon. Waar u ook bent, u heeft altijd de controle over uw inbraakbeveiliging. Tot slot: het is raadzaam om een beveiligingssysteem te kiezen die u ook waarschuwt bij brand of koolmonoxideverspreiding. Zo woont u wel heel erg veilig.

Advies nodig?

Als u advies nodig hebt over een alarmsysteem of over camerabewaking geschikt is voor uw woning of bedrijfspand bent u bij Alarmsysteemexpert aan het juiste adres. In onze showroom in Gorinchem bent u van harte welkom voor een demonstratie van de nieuwste alarmsystemen en camerabewakingssystemen. Of u kunt direct een vrijblijvende offerte aanvragen op www.alarmsysteemexpert.nl. Onze adviseurs nemen dan snel contact met u op voor het bespreken van de offerte.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide