4217
Voordelen van rolluiken
Gepubliceerd: 24-04-2015 Laatste update: 03-11-2017

Wanneer u denkt aan inbraakpreventie van uw woning, dan denk u naast goede sloten misschien ook aan rolluiken. Logisch want rolluiken zorgen voor een uitstekende bescherming op de kwetsbare plekken van uw woning. Toch hebben rolluiken nog meer voordelen dan alleen het buiten houden van ongewenst bezoek.

Als u rolluiken voor uw ramen heeft, dan zult u merken dat deze zorgen voor een koele en aangename kamer in de zomer. Rolluiken werken namelijk uitstekend als zonwering. De warmte wordt gereflecteerd en binnen blijft het een aangename temperatuur in de hele kamer.

Andersom geldt dit principe ook: in de winter zorgen rolluiken er voor dat de warmte binnengehouden wordt. Veel warmte “ontsnapt” aan uw kamer via de ramen. Door het plaatsen van rolluiken zorgen deze voor een extra isolatielaag, waardoor u minder hoeft te verwarmen en uw energierekening dus omlaag kan.

Wanneer u aan een drukke straat woont, bij een vliegveld, naast een spoorweg of op een andere manier geluidsoverlast heeft, dan kunnen rolluiken ook uitkomst bieden. Door de rolluiken te sluiten heeft u aanzienlijk minder last van lawaai en kunt u genieten van een goede nachtrust.

Omdat rolluiken in tal van varianten te krijgen zijn, zorgen ze ook voor een aantrekkelijke buitenkant van uw woning. De keuzemogelijkheid in kleuren is enorm, waardoor het rolluik prima af te stemmen is op uw wensen en de aanblik van uw woning.

Rolluiken beschermen niet alleen tegen indringers, maar ook tegen de verschillende weersinvloeden. Vooral wanneer uw woning houten kozijnen heeft, weet u dat u deze regelmatig moet onderhouden en schilderen. Met rolluiken beschermt u uw kozijnen tegen hagel, regen, kou, wind en warmte.

Zoals u heeft gelezen bieden rolluiken veel meer voordelen naast het beschermen tegen inbraak en vandalisme. Ben u geïnteresseerd en wilt u graag meer weten over de mogelijkheden in uw woning? Kijk dan eens op Rolluikenfabriek.nl. Doordat Rolluikenfabriek werkt met een landelijk netwerk is er altijd een specialist bij u in de buurt. Zij komen gratis en vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden bij u thuis te bespreken.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide