988
Tips bij een stroomstoring
Gepubliceerd: 07-01-2021

Stroom, we maken er dag in dag uit veelvuldig gebruik van. Zo komen er in ieder huishouden in Nederland tegenwoordig talloze elektrische apparaten voor. In de meeste gevallen kun je zonder problemen gebruikmaken van elektriciteit. Toch kan het voorkomen dat de stroom uitvalt. Dit is geen pretje. Zonder stroom kun je namelijk geen enkel elektrisch apparaat meer gebruiken. Veel mensen weten niet wat zij moeten doen in het geval van een stroomstoring. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij geven je hier namelijk een aantal tips die van pas komen bij een stroomstoring.

Is er sprake van een regionale of landelijke storing?
Als er geen stroom meer is in jouw woning, denk je misschien dat dit komt door kortsluiting. In dat geval ga je naarstig op zoek naar het probleem. Je moet weten dat stroomuitval niet altijd het gevolg is van kortsluiting. Nee, want dit kan ook veroorzaakt worden door een stroomstoring. Jij bent in dat geval niet de enige die hiermee te maken heeft. Informeer daarom ook altijd even bij jouw buren of zij met hetzelfde probleem te maken hebben.

Je hoeft overigens niet naar jouw buren te gaan om te achterhalen of er sprake is van een stroomstoring. Nee, want je kunt je ook tot jouw netbeheerder richten. Op de website van deze partij kun je bijvoorbeeld kijken of er sprake is van een regionale of landelijke storing. Als dit het geval is, kun je hier zelf niets aan doen. De netbeheerder doet in dat geval zijn uiterste best om het probleem zo snel mogelijk te herstellen.

Bekijk jouw groepenkast
Hebben jouw buren geen last van stroomuitval? En is er volgens jouw netbeheerder ook geen sprake van een regionale of landelijke storing? Dan zit het probleem waarschijnlijk ergens in jouw woning. Werp allereerst eens een blik in jouw groepenkast. Het kan namelijk zin dat er een schakelaar is omgeslagen. Hierdoor heb je in een deel van jouw woning geen stroom meer. Is dit het geval? Zet de schakelaar dan weer omhoog. De kans is groot dat de stroom weer terug is.

Als de schakelaars van alle groepen omhoog staan, weet je mogelijk niet wat het probleem is. Om te bepalen of het om een stroomstoring gaat, schakel je iedere groep afzonderlijk aan en uit. Kijk of dit gevolgen heeft voor de stroom in huis. Keert de stroom niet terug? Dan is er mogelijk sprake van een storing in de elektrische installatie zelf. Ga hier niet zelf mee aan de slag, maar laat dit over aan een elektricien.

Schakel een elektricien in
Een stroomstoring is een vervelend probleem. Dit is zeker het geval als je er zelf niet in slaagt de oorzaak te achterhalen. Gelukkig biedt een elektricien in dat geval uitkomst. Duikt het probleem in de avonduren op? Dan wil je uiteraard niet tot de volgende dag wachten om de stroom terug te krijgen. Dit hoeft ook niet. Je kunt namelijk een beroep doen op een spoedelektricien. Deze is 24 uur per dag, zeven dagen per week, te bereiken in geval van nood. Uiteraard rekent zo’n elektricien een stroomstoring tot een noodgeval. Belt u een spoedelektricien? Dan komt deze zo snel mogelijk naar u toe. Hierdoor beschikt u binnen de kortste keren weer over stroom in huis.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide