1608
Smart home: de trends
Gepubliceerd: 22-03-2017

Het tijdperk van gemak kent geen grenzen. Automatisch parkeren, robots in het huishouden, robots op de werkvloer, winkelen via mobiel, alles voor het persoonlijk gemak. Men wil alles op afstand kunnen bedienen of op het mobiele telefoontje zichtbaar hebben. De nieuwe smart home ontwikkelingen zijn de dagelijkse routines uit het huishouden via je smartphone regelen. Dat kan vanaf het werk, sportschool of vanuit je luie stoel! We nemen je mee voor een kijkje in de toekomst.


Smart home


Bij smart home moet je denken aan de voorzieningen waarmee je van afstand je huishouden organiseert. Dat kan via je smartphone, tablet of desktop. Denk aan het automatisch aangaan van je verwarming wanneer je een bepaalde straal van je woning betreedt. En wanneer je de verwarming voor het verlaten van de woning vergeet uit te zetten maar met je app op de smartphone ieder moment de verwarming omlaag kan doen. Dat scheelt stookkosten! Smart home apparaten bieden inzicht in kosten en verbruik. Je bespaart naast geld ook veel tijd wanneer je van afstand in het huishouden taken gedaan krijgt.


Smart home systems


Smart home systemen zijn er in overvloed. Denk hierbij aan automatische kranen met sensor of handzeepapparaten met sensor die je bedienen wanneer je ‘contact’ maakt met de omgeving van het apparaat. Natuurlijk zijn er nog andere systemen die je energieverbruik kunnen doen dalen zoals de slimme thermostaat. Of de rookmelder waarmee je levens redden kan. Of de beveiligingssystemen, zoals beveiligingscamera’s en draadloze alarmsystemen die je woonomgeving beveiligen. Allemaal apparaten die met mekaar te koppelen zijn binnen een app op je mobiel en van buitengewone waarde zijn.


Trends


Home automation, een ander woord voor smart home, is de toekomst. Het zorgen voor een prettige leefomgeving waarbij het huishouden vanaf je mobiel te regelen is en automatisch alles op orde brengt. Het - op afstand - aanzetten van de verwarming, wasmachine of vaatwasser zijn de trends van de toekomst. Voordat je thuis bent nog even snel een paar handelingen op je mobiel en je bent klaar voor de avond. Woon je in een vochtige woning? Dan zet je de mechanische ventilatie aan voor je thuis komt en je zit bij thuiskomst automatisch in een gezonde leefomgeving. Zo zijn er nog talloze voorzieningen voor de smart home die je leven veel makkelijker gaan maken!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide