5852
Sleutel in slot afgebroken
Gepubliceerd: 11-09-2015 Laatste update: 14-05-2018

Veel mensen hebben het weleens meegemaakt: een sleutel die afbreekt in het sleutelgat. Het probleem is dat sleutels gemaakt zijn van verschillende soorten materialen, waardoor de ene sleutel eerder zal afbreken dan de andere. Vaak breekt de sleutel niet opeens af maar is er van tevoren al slijtage en scheurlijntjes zichtbaar die zich bij elke keer dat je de sleutel gebruikt uitbreiden.

 

Mocht deze situatie zich voordoen dan zijn er twee manieren om de afgebroken sleutel uit het slot te halen.

1. Zelf de gebroken sleutel eruit halen

inspiratiebrochures1.png

2. Een slotenmaker laten komen

Zelf afgebroken sleutel uit het slot halen
Als je voor optie 1 kiest en zelf de afgebroken sleutel uit het slot wilt halen, dan zijn er verschillende manieren om dit probleem op te lossen.

De eerste manier: Pak een klein stukje lasdraad dat super dun is. Buig het stukje lasdraad op het eind zodat er een haak ontstaat. Nu zit er op veel sleutels een sleufje waardoor je dat dunne lasdraadje kunt duwen. Duw het lasdraadje door het sleufje. Vervolgens draai je het lasdraadje met de bedoeling dat je onder de sleutel uitkomt. Als je vervolgens aan het lasdraadje trekt dan bestaat er een kans dat de sleutel los komt.

De tweede manier is dat je een klein druppeltje van secondelijm tegen het afgebroken deel van de sleutel strijkt. Pak vervolgens het andere deel van de afgebroken sleutel en houd dit deel van de sleutel stevig tegen de afgebroken sleutel die in het slot zit. Na enkele seconden heeft de lijm zijn werk gedaan en kun je proberen de sleutel om te draaien. Hierbij loop je wel het gevaar dat je met de secondelijm het sleutelgat kunt blokkeren.

Het probleem met deze methodes is dat het vaak niet zal lukken om de afgebroken sleutel uit het slot te krijgen en je alsnog een slotenmaker moet inschakelen.

De slotenmaker de afgebroken sleutel eruit laten halen
Kiest u voor optie 2 en laat je een slotenmaker het werk doen dan hoef je alleen maar de dichtstbijzijnde sleutelmaker op te zoeken op internet en hem of haar te bellen voor een afspraak.

Deze slotenmakers hebben jarenlange ervaring in het openmaken van sloten en/ of het verwijderen van afgebroken sleutels en hebben deze klus zo voor je geklaard.

Het voordeel is dan ook dat je zeker weet dat je sleutel binnen een half uur uit je deurslot is gehaald. Het grootste deel van deze tijd is het wachten tot de slotenmaker arriveert. Het eruit halen van de sleutel is namelijk zo gebeurd. Een goede slotenmaker heeft een 24 uur service waardoor zij op alle momenten van de dag beschikbaar zijn voor deze noodgevallen.

In sommige gevallen kan het verwijderen schade aan het slot opleveren, maar vaak lukt het de slotenmaker om zonder schade aan het slot de sleutel te verwijderen

Een sleutel of een sleutelbos
Nu we het toch over sleutels hebben is het handig om te vermelden dat het mogelijk is om die enorme, grote, lastige sleutelbos te reduceren tot maar 1 sleutel. Dat is een stuk handiger en comfortabeler. Handiger omdat je met maar 1 sleutel al je deuren kunt openmaken en je hoeft ook niet meer steeds de juiste sleutel te zoeken. Comfortabeler omdat je niet meer met zo’n grote sleutelbos in je broekzak hoeft rond te lopen

De slotenmaker kan je helpen om alle sloten van één enkele sleutel te voorzien. Het is wel aan te raden om een paar reserve sleutels te laten maken voor het geval je de sleutel verliest of als er één kapotgaat. Vermeld ook nooit je adres op de sleutelbos voor het geval dat je deze ergens verliest.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide