4124
Jung schakelmateriaal
Gepubliceerd: 12-09-2016

Bij het kiezen van een nieuwe inrichting voor je woning kijk je vaak als eerst naar de vloer, de meubels en wat je op de wand en als raamdecoratie wenst. Maar de echte finisching touch van het interieur wordt vaak vergeten; het schakelmateriaal. En juist het schakelmateriaal is een echte eyecatcher in je interieur.

Schakelmateriaal wordt toegepast om allerlei apparaten met het electriciteitsnetwerk in huis te verbinden. Denk bijvoorbeeld aan het lichtknopje om de verlichting in te schakelen of een dimmer om het licht te dimmen voor een stukje extra sfeer. En natuurlijk de wandcontactdoos, beter bekend als het stopcontact waar we er altijd wel een paar van hebben in elke ruimte in huis.

Schakelmateriaal is tegenwoordig niet alleen functioneel maar vormt een belangrijk onderdeel in de afwerking van van het interieur. Iedereen kent wel de standaard witte stopcontacten en lichtschakelaars maar door de toenemende populariteit van domotica zijn mooie design schakelaars steeds meer in trek. Hierdoor zijn er steeds meer soorten, maten, kleuren en designs verkrijgbaar. Voor elke smaak is er wel een passende serie schakelmateriaal beschikbaar. Over het algemeen bestaat schakelmateriaal uit drie onderdelen;

inspiratiebrochures1.png

    1. de Basiselementen, deze dienen voor de werking en worden vaak in de muur geplaatst
    1. het afdekraam, wat zorgt voor een nette afwerking rondom
    1. het bedieningselement, de knop waar je uiteindelijk op drukt of aan draait

Ben je van plan om stopcontacten, schakelaars of dimmers te kopen dan ben je het beste af om alle onderdelen van hetzelfde merk te kopen. Dit komt omdat elk merk zijn eigen afmetingen heeft waardoor verschillende merken met elkaar combineren haast niet mogelijk is. Daarnaast kan je het best ook de onderdelen uit een zelfde serie van het merk halen zodat alle schakelaars in huis dezelfde vorm hebben. En let ook op de kleur van de verschillende onderdelen zodat het geheel in dezelfde kleur is.

Met het kiezen van het juiste schakelmateriaal kunt u net de finishing touch bereiken in de afwerking van uw woonhuis. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de website van Elektrobode.nl. Zij bieden diverse gerenommeerde merken schakelmateriaal aan, zoals Jung, Busch Jaeger, Hager Berker, Peha, Niko en Schneider Electric (Merten).

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide