1325
Preventietips waterschade

Mankementen aan water- en afvoerleidingen in huis zorgen voor de meeste waterschade. Ook heftige regenbuien kunnen tot overlast en schade leiden. Met relatief eenvoudige middelen boekt u vaak direct resultaat.

Wasmachine/vaatwasser
Een lekkende of slecht bevestigde aan- of afvoerslang van wasmachine of vaatwasser is een veel voorkomende oorzaak van waterschade. Zorg voor een goede bevestiging en controleer de slangen regelmatig op lekkage. Plaats een waterslot tussen de kraan en de aanvoerslang en plaats de wasmachine eventueel in een speciale lekbak. Sommige (af)wasmachines beschikken over een ingebouwd waterslot.

Kitranden
De rand tussen aanrechtblad, douchebak of badrand en de muur is afgewerkt met een speciale voegpasta of kit. Na verloop van tijd kunnen er lekkages ontstaan door scheurtjes of gaatjes in de voeg- of kitrand of door het loslaten ervan. Kleine gaatjes en verkleuring zijn een goede aanwijzing voor beginnende lekkages. Breng in dat geval een nieuwe kitrand aan. Verwijder de bestaande kitrand met een speciaal oplosmiddel.

Plat dak
Een plat dak leidt vaak tot problemen als het water niet goed kan wegstromen. Een veel voorkomende oorzaak is verstopping van de afvoer door takken en bladeren, mosvorming en vuil of het niet meer op afschot liggen, bijvoorbeeld door verzakking of doordat er regelmatig gelopen of gezeten wordt op een dak dat daar eigenlijk niet voor geschikt is. Houd het dak en de filters van de afvoerpijpen goed schoon en gebruik het dak alleen als terras als het daarvoor de juiste sterkte bezit.

Dakgoot
Verstopping van de dakgoot kan leiden tot lekkages en vochtplekken op de muren. Verwijder afgevallen blad en andere verontreinigingen uit de dakgoot (aan het eind van de herfst en eventueel nog een keer in het voorjaar). Vergeet ook de aansluitpunten van de regenpijp niet.

Bron: Interpolis

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners