1148
Inbraak preventie tips

Is er bij u niets te halen? Er zijn altijd mensen die daar anders over denken. Juist de gelegenheidsdieven, die goed zijn voor 80% van de woninginbraken, kunt u gemakkelijk ontmoedigen. Soms heel simpel door alleen maar beter op te letten. In andere gevallen komt u heel ver met relatief kleine investeringen.Altijd afsluiten
Veel inbraken zijn te voorkomen door deuren en ramen altijd goed af te sluiten. Ook als u maar heel even weggaat. Een openstaand wc- of badraampje is voor veel inbrekers al genoeg om binnen te komen. Zonder braaksporen!

Beveiligingsmaatregelen
Een inbreker gaat vrijwel altijd voor makkelijk en snel. Goed hang- en sluitwerk (SKG-keurmerk met minstens 2 sterren) en relatief eenvoudige middelen als dievenklauwen en anti-inbraakstrips kunnen het inbraakrisico dan ook aanzienlijk verkleinen.

Schuifpui
Heeft u een schuifpui? Leg dan een op maat gemaakte balk met een kopmaat van minstens 5x7cm tussen de schuifdeur en het kozijn.

Hulpmiddelen
Bij sommige huizen komen inbrekers gemakkelijk binnen zonder eigen gereedschap. Gereedschap en ladders, trappen of andere klimmaterialen slingeren er namelijk rond in de tuin, op het erf of in een niet-afgesloten schuurtje of garage. Berg dus alle hulpstukken altijd goed op in een afgesloten ruimte of neem andere maatregelen om het gebruik van klimmaterialen en bijvoorbeeld tuinmeubilair of afvalcontainers tegen te gaan.

Sleutelbeheer
Vrijwel alle beveiligingsmaatregelen zijn nutteloos wanneer inbrekers eenvoudig de beschikking kunnen krijgen over een sleutel. Laat sleutels dus nooit op de deur steken en leg ze niet onder de deurmat, in de brievenbus, in of onder een bloempot of een andere voor de hand liggende plaats. Dat zijn de eerste plekken waar een inbreker gaat zoeken!

Bron: Interpolis

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners