1321
Preventie vakantie
Gepubliceerd: 12-10-2012 Laatste update: 16-11-2017

Bij vakantie denkt u aan ontspanning en gezelligheid. Weg van de dagelijkse bezigheden om op pad te gaan naar zon, zee en strand. Een vakantie kan echter een vervelende afloop krijgen als bij thuiskomst blijkt dat er is ingebroken of zelfs brand is ontstaan. Naast materiële schade heeft dat ook emotioneel veel gevolgen. Om de kans op schade zo ver mogelijk terug te dringen geven wij een aantal tips waarmee u met een gerust hart op vakantie kunt gaan.

Iedere vakantie begint met een goede voorbereiding. Zo ook de voorbereiding in en om het huis. Zorg ervoor dat iemand van uw vrienden, familiekring of buren regelmatig het huis bezoekt. Diegene kan voor de planten zorgen en de brievenbus legen. Laat de post ergens in een kast weg leggen zodat deze niet van buitenaf zichtbaar is. Laat daarnaast ook gordijnen en rolluiken regelmatig open en dicht doen, dit wekt de indruk dat het huis bewoont is.

De meest gebruikte lampen kunt u het best voorzien van een tijdschakelaar. Zorg bij voorkeur voor een schakelaar die op verschillende tijden aan en uit kan springen. Hierdoor gaat niet iedere dag op hetzelfde tijdstip de verlichting aan. Vermeld niet op het antwoordapparaat dat u met vakantie bent. Probeer dit soort berichten ook via internet zoveel mogelijk te voorkomen. Reageer ook niet op enquêtes die gaan over vakantie.

inspiratiebrochures1.png

Ladders en vuilnisbakken zijn handige hulpmiddelen om in te breken. Ruim daarom alles om het huis op en zorg dat er geen zaken rondslingeren die als gereedschap voor inbrekers kunnen dienen. Zorg ook dat de schuur is afgesloten, vaak ligt hier gereedschap die handig gebruikt kan worden om binnen te komen.

Sluit fietsen en autos af. Ook als deze bijvoorbeeld in de garage staan. Deuren en kasten in huis kunnen beter niet afgesloten worden, inbrekers zullen deze zonder twijfel proberen open te breken. Voorkom dat u alle sleutels opbergt op een centrale plaats in huis. De sleutels kunnen beter op verschillende plaatsen opgeborgen worden.

Waardevolle spullen zoals sieraden of zaken die u zeer dierbaar zijn zou u kunnen overwegen om op te bergen bij bijvoorbeeld een bank in de kluis. Emotionele schade is immers onherstelbaar!

Behalve voor inbraak is het ook belangrijk om met andere zaken rekening te houden wanneer u voor langere tijd weg bent. Om schade te voorkomen door overspanning bij onweer bijvoorbeeld is het verstandig alle apparatuur van de stroom af te halen. Haal ook de antenne uit televisie en radio. En draai de kraan dicht van bijvoorbeeld de wasmachine.

Op deze manier bent u al een eind op weg om met een veilig gevoel op vakantie te gaan. Helemaal voorkomen dat er iets mis gaat is onmogelijk, maar de risicos zijn wel voor een groot deel in te perken. Prettige vakantie!

Bron: Interpolis

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide