1450
Op vakantie? Zo voorkom je woninginbraak
Gepubliceerd: 02-07-2019 Laatste update: 04-09-2020

Als jij geniet van de Spaanse kust, de Franse Rivièra of de Veluwe, is het voor criminelen hét moment om in te breken. Met deze tips maak je het inbrekers een stuk lastiger. En vergeet je ook geen inboedelverzekering af te sluiten?

 

5 tips om inbraak te voorkomen als je op vakantie bent

1. Vertel (bijna) niemand wanneer je op vakantie bent

Het is logisch dat inbrekers ook op social media zitten, alleen staan veel mensen er niet bij stil. Wees daarom zo verstandig om niet op Facebook, Twitter en Instagram te delen wanneer je op vakantie gaat. Ook die vakantiekiekjes kun je beter plaatsen als je alweer lang en breed thuis bent.

inspiratiebrochures1.png

2. Maak je huis niet te netjes

Iedereen vindt het fijn om in een opgeruimd huis thuis te komen. Om inbrekers op afstand te houden, kun je het alleen beter niet té netjes maken. Hoe normaler je huis eruitziet, hoe kleiner de kans dat er ingebroken wordt. Laat dus gerust een paar boeken en koffiekopjes op tafel liggen. Door de lampen aan te sluiten op een tijdschakelaar zet je inbrekers ook op het verkeerde been.

3. Kijk of de sloten veilig genoeg zijn

Voordat je op vakantie gaat, is het slim om te kijken of de sloten van de voor- en achterdeur veilig genoeg zijn. Een veilig slot is niet zo lastig te herkennen. Het heeft een SKG-keurmerk en is verzonken in de deur. Voldoet jouw slot niet aan deze eisen? Dan is het tijd voor een nieuw exemplaar.

4. Geef de buren een seintje

Als je op vakantie gaat, ben je meer dan blij als je buren hebt. Ze kunnen niet alleen de brievenbus legen, de huisdieren verzorgen en de planten water geven, maar ook een oogje in het zeil houden. Maak de afspraak om op elkaars huizen te letten als je op vakantie gaat. Via WhatsApp of een speciale WhatsApp Buurtpreventiegroep kun je elkaar op de hoogte houden.

5. Doe de schuurdeur op slot

Het is altijd een goed idee om de schuurdeur op slot te doen, maar zeker als je op vakantie bent. De spullen die in de schuur liggen, van gereedschap tot ladders, gebruiken inbrekers namelijk maar al te graag om je huis binnen te komen. Een goed slot is dus geen overbodige luxe.

Sluit een inboedelverzekering af voor vertrek

De meeste mensen sluiten wel een reisverzekering af voordat ze op vakantie gaan, maar vergeten een inboedelverzekering. Terwijl deze verzekering er ook voor zorgt dat je met een gerust hart op vakantie kunt. De inboedelverzekering van InShared is niet alleen betrouwbaar, maar ook voordelig. Hier kun je berekenen wat je per maand kwijt bent aan premie.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide