1551
Laat je huis veilig achter
Gepubliceerd: 16-06-2015

Ga je binnenkort op vakantie naar het binnen- en buitenland? Dan zul je vast en zeker weten dat je je huis goed moet afsluiten. Daarmee houd je inbrekers buiten de deur. Hoe doe je dat? Hoe voorkom je dat er ongewenst bezoek je huis binnenkomt als jij op vakantie bent? Maak gebruik van onderstaande tips!

 

Sluit deuren en ramen goed af
Het is natuurlijk van belang dat je deuren en ramen goed afsluit. Dat maakt het voor inbrekers lastiger om bij je binnen te komen. Vergeet uiteraard de garage of schuur niet. Zorg dat je geen sleutels aan de binnenkant van de deuren laat zitten. Daarmee maak je het inbrekers namelijk wel heel makkelijk!

Denk ook eens na over goede kozijnen. Vaak zijn kunststof kozijnen beter en sterker dan houten kozijnen. Inbraakbeveiliging maakt het inbrekers lastiger om kozijnen kapot te maken. Bovendien krijg je vaak premiekorting als je je kozijnen beschermt tegen inbraak. Zorg daarom voor hang- en sluitwerk dat voorzien is van een SKG-keurmerk. Voor meer informatie over de juiste kozijnen kun je onder andere terecht bij Select Windows.

Sieraden en geld veilig opbergen
Waardevolle spullen zoals geld en sieraden kun je het beste niet los laten slingeren. Berg ze veilig op in een kluis. Natuurlijk kun je alles ook meenemen op vakantie, maar zorg dan wel voor een goede reisverzekering waarin je je sieraden en geld meeverzekerd.

Ruim containers en ladders op en zet ze binnen
Inbrekers kunnen nog weleens gemakkelijk binnenkomen in huis door hulpmiddelen die jij onbewust inzet. Denk bijvoorbeeld aan containers en ladders. Zorg dat je deze in de schuur of garage zet. Daarmee wordt het lastiger om via een raam binnen te komen.

Hoe ga je om met social media en digitale adresgegevens?
Inbrekers gaan met hun tijd mee. Zet niet op social media dat je op vakantie bent. Daarmee geef je inbrekers een open deur om bij je langs te gaan. Wat je kunt doen op social media is je privégegevens zo goed mogelijk afschermen. Bovendien kun je je naam en adres eens op Google intikken. Wat komt er allemaal naar boven en wat kun jij doen om je gegevens zo goed mogelijk te beschermen?

Kortom, genoeg tips om mee aan de slag te gaan. Laat je huis daarom veilig achter tijdens een vakantie!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide