844
Let eens op de kelder!
Gepubliceerd: 27-10-2022

Veel ruimtes passeren bij ons online de revue. Van de badkamer tot de woonkamer, en van de tuin tot de werkkamer. Maar de kelder? Die laten we vaak voor wat het is. Toch is dit een onderschatte ruimte. Je kunt er namelijk meer uithalen. Maar naast dat je er meer uit kunt halen, is het ook goed mogelijk dat je kelder een lek op je begroting is. Letterlijk! Een kelder kan er namelijk voor zorgen dat er enorm veel warmte verloren gaat. Warmte die tegenwoordig duur wordt betaald. Hoe jij efficiënt gebruik maakt van je kelder? Wij leggen het je uit. 

Natte voeten

Door veranderende klimatologische omstandigheden zien wij dat kelders steeds vaker onder water lopen. Dit zorgt niet alleen voor directe schade, maar ook indirect. Het is namelijk dé perfecte bron voor schimmels en ander ongedierte om snel te groeien. Dit zorgt vervolgens voor een leefklimaat in jouw huis waar je onbewust last van hebt. Je kan hier klachten van krijgen die je niet direct lieert aan deze bron, maar die op lange termijn zeker schade kunnen veroorzaken. De oplossing hiervoor is je kelder waterdicht maken. Dit klinkt als een ontzettend intensieve en dure klus, maar wanneer je je verdiept in de werkwijze zie je dat dit ontzettend meevalt. 

Nog meer voordelen

Naast dat het dus voorkomt dat jouw huis gaat rotten en dat er vieze beestjes groeien, zorgt het waterdicht maken van je kelder er ook voor dat je deze ruimte optimaal kunt gaan benutten. Want een droge kelder is perfect te gebruiken als opslagplaats voor voedselwaren en ander voorraad. De omstandigheden en het klimaat zijn daar namelijk perfect voor. Doordat het koel is in de zomer en in de winter warmer blijft, is er een constante atmosfeer. Ook het gebrek aan zonlicht is daar ontzettend behulpzaam bij. 


Kortom, het waterdicht maken van een kelder levert op vele facetten een voordeel op. Van een gezonder leefklimaat tot een extra ruimte in je huis. Maar ook de gasrekening zal er bij gebaat zijn. Dat het een intensieve klus is, dat valt reuze mee. Wanneer jij een specialistisch bedrijf inhuurt en hen vraagt wat nodig is voor jouw woning, zul je zien dat het zo gepiept is. Meer lezen over deze fijne tip? Kijk dan snel eens rond bij gespecialiseerde bedrijven hierin!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide