1864
Kies een betrouwbare slotenmaker
Gepubliceerd: 09-12-2020

Stel dat je op een dag thuis komt en je bent je sleutels kwijt of je sleutel breekt af in het slot. Een situatie waar je natuurlijk op dat moment helemaal geen zin in hebt en wat bovendien nooit uitkomt. Op zo’n moment heb je behoefte aan een vakkundig slotenmaker die je snel van een nieuw, goed slot voorziet. Maar het kan ook zijn dat je aan je deur- of raamkozijnen beschadigingen ziet die erop wijzen dat er wellicht een poging tot inbraak is geweest. Ook dan wil je zo snel mogelijk al je sloten laten checken. Een goede slotenmaker is snel ter plaatse om je met raad en daad bij te staan.

 

Niet zelf, maar altijd met een slotenmaker

Sommige mensen denken dat het vervangen van een slot iets is wat ze zelf best kunnen. Dan komen ze van een koude kermis thuis. Een slot vervangen is een vak apart en het is dan ook aan te raden om dat altijd via een echte slotenmaker te doen. Er zijn verschillende situaties te noemen, waarin het laten vervangen van slotensterk aan te raden is. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld een verhuizing, waarbij je in een nieuwe woning trekt. Hoewel een voormalige bewoner verplicht is om jou alle sleutels te geven, wil je toch meer zekerheid hebben. Het vervangen van de sloten is in dit geval de beste oplossing. Ook in het geval van een kapot slot, bijvoorbeeld als gevolg van een inbraak, is het vervangen van sloten noodzakelijk. Maar ook als er op een bepaald moment teveel sleutels in omloop zijn en je niet meer precies weet aan wie je deze allemaal gegeven hebt. Laat eens in de zoveel tijd alle sloten vervangen door een echte slotenmaker. Zo voel je je altijd veilig in je eigen huis.

inspiratiebrochures1.png

Meer veiligheid met nieuwe sloten

Nog beter is het vanzelfsprekend om een inbraak in huis te voorkomen. Om hieraan bij te dragen kunt je de huidige sloten vervangen voor nieuwe sloten. Veel woningen maken momenteel gebruik van zogenaamde tweepuntsloten, een vorm van cilindersloten. Het is veel beter om te kiezen voor driepuntsloten, die logischerwijs op drie in plaats van twee punten met een deurpost verbonden zitten. Door te kiezen voor een groter aantal contactpunten, kost het een inbreker meer tijd om uw deur open te breken

Anti inbraakstrip

Daarnaast kun je ook de slotenmaker vragen om een anti inbraakstrip aan te brengen. Deze anti inbraakstrip is een effectieve en extra beveiliging op ramen en deuren. Een anti inbraakstrip bestaat uit twee op de deur/ het raam en kozijn geplaatste metalen, die in elkaar gehaakt worden. Doordat deze strippen in elkaar haken, wordt voorkomen dat er met een breekijzer of schroevendraaier tussen uw raam of deur gestoken kan worden. Ook maakt deze strip het flipperen (het wegduwen van de dagschoot met behulp van een pas) onmogelijk. In combinatie met de driepuntsloten wordt het inbreken wel moeilijk gemaakt. De kans om betrapt te worden neemt hierbij toe, zo helpt de slotenmakerook aan inbraakpreventie. Vakkundig slotenmakers vind je in heel Nederland. Zoek in Google eenvoudig naar een slotenmaker Spijkenisse, Groningen of Utrecht en je vindt er eentje dicht bij jou in de buurt, die je vaak ook nog binnen 24 uur kan helpen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide