2741
Garage beveiligen tegen inbraak: 5 tips
Gepubliceerd: 03-08-2020 Laatste update: 06-06-2022

In je garage staan vaak kostbare spullen opgeslagen. Gereedschap, een scooter, dure sportattributen of je auto. Het is dan natuurlijk niet de bedoeling dat inbrekers hier zonder moeite bij kunnen komen. Vooral in de vakantieperiode is het verstandig om extra maatregelen te nemen. Met de 5 onderstaande tips maak je jouw garage weer helemaal veilig en inbraakproof!

Tip 1. Investeer in een goede garagedeur

Onze eerste tip is om te investeren in een goede en sterke garagedeur. Kies voor een betrouwbaar merk zoals Novoferm en vraag eventueel om persoonlijk advies. Je kunt online jouw wensen en situatie bespreken, maar het is vaak beter om een vakman langs te laten komen. Laat de kwalitatieve garagedeur daarnaast altijd professioneel monteren voor het beste resultaat. Een paar kleine foutjes kunnen de veiligheid al tekort doen.

inspiratiebrochures1.png

Tip 2. Kies voor een garagedeur met een keurmerk

In principe zijn alle sterke openslaande garagedeurenvan een goed merk al veilig genoeg. Toch is een garagedeur met het Politie Keurmerk Veilig Wonen nog net wat beter. Deze deuren worden namelijk uitgebreid getest aan de hand van alle beveiligingsrichtlijnen en veiligheidsmaatregelen. Dit is vooral een aanrader als de garage direct aan je woning grenst.

Tip 3. Besteed aandacht aan de ramen in de garage

Besteed niet alleen aandacht aan een veilige garagedeur, maar kijk ook eens kritisch naar de ramen. Als ze kleiner/smaller zijn dan 15 centimeter, hoef je je weinig zorgen te maken. Inbrekers kunnen hier onmogelijk doorheen klimmen. Het is natuurlijk wel verstandig om ze altijd goed dicht te doen. Wil je juist een groot raam in de garage hebben voor meer daglicht? Dan moet je wat extra maatregelen nemen. Plaats bijvoorbeeld tralies aan binnenkant, zet een oplegslot of sluitsysteem op de ramen of monteer een paar dievenklauwen. Het is bovendien beter als je vanaf de buitenkant niet de garage in kunt kijken.

Tip 4. Installeer buitenverlichting rondom de garage

Buitenverlichting met een sensor is een hele efficiënte manier om inbrekers af te schrikken. Niet alleen bij je garage, maar rondom het hele huis. Vooral in de bebouwde kom vinden inbrekers het niet fijn als ze goed zichtbaar zijn. In een afgelegen gebied kan al het licht ze juist helpen. Houd daarom altijd rekening met je eigen situatie.

Tip 5. Overweeg een alarmsysteem en/of beveiligingscamera

Ben je er na het nemen van al deze maatregelen nog niet helemaal gerust op? Dan kun je overwegen om een alarmsysteem en/of een beveiligingscamera aan te schaffen. Het schrikt inbrekers af en het is erg handig als het tóch een keer misgaat.

Lees ook ons artikel: 8 tips om een inbraak tijdens je vakantie te voorkomen

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide